Thai sült csirkecombok/tepsis burgonyával és csalamádéval
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
7-8 szem közepes burgonya
Fűszerek:
*Thai fűszerkeverék
* Serpenyős burgonya fűszersó
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Melegítsük elő a grill sütőt vagy a sütőt.
A csirkecombokat a Thai fűszerkeverékkel befűszerezzük és tegyük félre egy 15 percre, amíg a krumplival foglalkozunk.
A krumplit pucoljuk és mossuk meg, csöpögtessük le, és vágjuk karikra vagy fél karikára.
Ha elkészültünk, tegyük egy tepsibe és szórjuk meg serpenyős burgonya fűszersóval és tegyük félre.
Ezt követően a csirkecombokat tegyük a grill rácsra és a tepsiben lévő burgonyát pedig a grill rács alá, – itt nem teszünk rá kókusz olajat, mert a csirke kisült szaftja rácsöpög a krumplira, mely isteni finom íz kavalkád párosul -. Kapcsoljuk be a hőlégkeveréses hőfokot, 230 fokon, süssük 1 órán keresztül. Én jól megsülve ropogósan szeretem, így 1 órán keresztül sütöttem.
Lehet sütőben is sütni, akkor tegyünk rá a csirkecombokra 6 ek kókusz olajat, mindegyik csirkecombra egy evőkanállal. Alufóliával lefedve süssük kb. fél óráig, utána levéve az alufóliát, locsoljuk meg a szaftjával a csirkecombokat, és még kb. 15 percig pirítsuk ropogósra.
A sütő aljára pedig tepsibe helyezzük el a krumplit és locsoljuk meg ezt is kb 5 ek kókuszolajjal, fedjük le, mint a csirkét, és utána meg pirítsuk meg. Kb. egyforma idő is kell a csirkének és a nyers krumpli sütésének.
Tálalásnál karikára vágott zöldhagymával díszítjük, és csalamádéval tálaljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza