És most tovább adom, az én jelöltjeimnek, de előbb jöjjenek a hozzám intézett kérdések megválaszolása, hogy jobban megismerhessetek… 🙂
A facebook oldalamon, kedves rajongóim és egyben blog társaim Szajkó Viktória, aki a https://freespiritlife.cafeblog.hu/ kiváló blog szerkesztője, vele megismerkedhettek a sminkelésen át a kreativitásig mindennel, sőt mint egy leendő kismama tapasztalatait is olvashatjátok, ez egy igazi csajos blog, érdemes ellátogatni hozzá…
És…
Sebők Erika, aki pedig az https://apolono.cafeblog.hu/ remek szerkesztője, megsúgom nektek, hogy ő az aki, a mindennapi életünkbe csempészi az egészségügy, és azon belül a hálás ápolónők áldozatos munkáinak szépségét, és sok kérdésre választ kapunk a kórházi tartózkodásunk lehetséges alkalmával a tudnivalókról is, további hasznos dolgokról olvashattok, ha ellátogattok a blog oldalára – (Erikának azt is elárulom, hogy névrokonok vagyunk) 🙂 szóval ők megajándékoztak engem egy Liebster award Vándordíjjal.
Ennek a díjnak a különlegessége abban rejlik, hogy a bloggerek adják az online világban egymásnak elismerésük, tetszésük jeléül. Viki és Erika nagyon meglepett vele, szívmelengető érzés, hogy a blog társaim is hasznosnak találják a blogomat, személyiségemet és nagyon örültem ennek a díjnak. 🙂
Ez a díj, a nevéből is kivehető, hogy Németországból indult, a jelentése: kellemes, legkedvesebb, értékes, szeretetre méltó. Ha valaki megkapja, tovább ad(hat)ja 5-10 másik bloggernek, ami által jobban megismerjük egymást. 🙂
Játékszabályok:
Szóval, 10 dolog, amit nem tudtok rólam:
Válaszok Viktória, Erika kérdéseire:
Pár évvel ezelőtt történt az eset, mentünk munkába és ugye szelektív hulladékgyűjtés miatt vittem le az Avonos dobozaimat, és a kezemben úgy tartottam, mintha torta lenne. Hát Klarissza a kukánál megbotlott , de nem, hogy eldobtam volna azt a ku@va dobozokat, hanem azzal együtt térdre estem, de még akkor is a dobozok a kezembe voltak, mintha tényleg „torta” lett volna… 🙂 Persze a röhögés a mh.-ig megvolt, elég vidáman értünk be. 🙂 Azóta is, ha eszünkbe jut ez a vicces jelenet, vigyorogva emlékezünk erre a storyra. Szóval ez a vizualizáció. 🙂 De lehet, hogy csak tortát szerettem volna sütni és enni, már kora reggel. 🙂
Ennek a válasza, bizony egy kicsit hosszúra sikeredett, de remélem, nem bánjátok…
A lányom kezdeményezésére kezdtem el blogot írni 2013 szeptemberében, – mivel eléggé sokat főzök, és játszadozok a fűszerek világával, hiszen ez adja meg az ételek íz világát, és persze, hogy a nagy kritikusom a lányom, nem könnyű neki főzni… 🙂 – történt az eset, hogy a lányom kérte még egyszer ugyanazt az ételt, amit épp anno főztem. Aztán mondtam neki, édes lányom, fogalmam sincs, hogyan csináltam, vagyis mivel fűszereztem, nem tudom neki produkálni, hiszen rögtönöztem… 🙂 Erre mondta: „miért nem írod már le a receptjeidet egy blogba, így nekem is meglenne online a receptjeid, és más is megismerhetné a tündérkonyhádat”. 🙂
Így indult az első blogom a https://klarisszablogja.cafeblog.hu/ ahol szintén sok recept van, de e mellett most már „érdekességek a nagyvilágból” is szerepelnek az oldalon, hogy miért?
Mert…
Az élet bizony néha produkál valami szörnyűséget, nálunk éppen egy betegséget, és amikor egy anyának a gyereke lesz beteg, annál rosszabb nincsen. A kórházban pedig közlik: “mediterrán étrendet kell folytatni egész életen át, – ez jó az immunrendszernek, szervezetnek, egészségnek, agynak, viszont tilos az édesítőszer, mert az támadja az agyat, sőt az étrend kiegészítő vitaminok is tilosak, mindent a friss ételek által kell bevinni a szervezetbe”.- Na, gondoltam magamba, Klarissza feladták neked a leckét elég rendesen.
Én is, mint sokunk a magyar konyha rejtelmeibe nőttem fel, ez volt az alap -, de a doktornő hangja csengett az agyamba, 5 napom volt rá, ennyi volt az infúziós kezelés időtartama, hogy kitanulmányozzam a mediterrán étrendet, és így szép lassan kialakítottam ezt az étkezést. Fél év elteltével volt a kontroll, azt mondták, a lányomnak, hogy olyan szuper a lelete, hogy csak így tovább, még vashiánya sincsen, és most nem tért vissza a betegsége, sőt még 10 kg is fogyott. Ezáltal alakult meg általam 2014 augusztusában a https://mediterran.cafeblog.hu/ blog oldalam.
A végső célom a blogommal: a mediterrán ételeket szeretném bemutatni az embereknek a receptjeim által és hozzá segíteni az egészséges étrendhez. Mert csak azzal, hogy leemeljük a polcról a megfelelő terméket, azzal nem csak étrendet reformálunk, hanem életmódot is váltunk, így hozzájárulunk az egészségünkhöz, apró, de hosszú távú változások, azok, amik megváltoztathatják az életedet, mert az egészség mindenki, hogy merre visz az út, az már rajtunk múlik.
A facebook oldalamon létrehoztam egy csoportot a gasztronómia kedvelőinek: „Főzőcske szívvel lélekkel”…, Hiszen az igazi szeretet az apró hétköznapi dolgokban mutatkozik meg leginkább. Apró örömök, melyek megédesítik a mindennapokat, amikor szívvel lélekkel családunknak, barátainknak vagy akár csak saját magunknak főzünk egy finom ebédet, vagy vacsorát és közben, körbe üljük az asztalt és elmeséljük a napi történéseket, itt mindenki megoszthatja receptjei-fotóval, ötleteit, praktikáit, aki szeret enni, tehát nemcsak bloggerek. A csoport egy laza, humoros, receptes, beszélgetős csoportra tervezem. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat, és szeressük egymást. Remélem sokan fogtok csatlakozni, és ha megkérhetlek benneteket, szívesen venném, ha segítenétek bővíteni a csoport létszámát. Hozzáadnátok a főzni, enni szerető ismerőseiteket. Hálás köszönetem mindenkinek, aki tud ebben segíteni, és mindenkit szívesen látok a Cafeblogosok és azon kívüli kedves vendégeket a csoportba.
Más részt pedig, most, hogy augusztusban átszervezés miatt, elveszítettem 15 év után a munkámat, szeretnék a blogolással pénzt keresni, persze, ha a NLCafé szerkesztők is úgy gondolják, hogy értékes az, amit csinálok. Várom, most nagyon, hogy mikor lesz blogger találkozó/oktatás, mert bizony eddig a munkám miatt nem tudtam elmenni a délelőtti oktatásokra, de most szabad vagyok, mint a madár… 🙂
A gasztronómia a szerelmem, és ezáltal lett a blogolás is, sőt az egészséges étrend kialakítása mindennapokban, ezzel segíteni szeretném más emberek egészségtudatos étrendjét, ezzel szeretnék foglalkozni.
Az egészség a legfontosabb, hiszen a legértékesebb kincs az egészség, és ha ezt elveszítjük egy pillanatra, de ha még tehetünk érte, tegyünk is, hogy rendbe hozzuk, sajnos van aki, tán örökre veszíti el, de mindenki megpróbál tenni azért, hogy jobb legyen. Az élettől kapott „KO” pofonokat értékelni kell, és tanulni belőlük, mert ez egy figyelmeztetés, hogy előtte rossz úton jártunk. Remélem, tudok segíteni másoknak a blogommal.
Igen van úgy bizony, sőt szeretek ilyenkor filmet is nézni, az is kikapcsol.
„Paulo Coelho: Tizenegy perc” – már másodjára olvasom, nagyon tetszik-,
Sőt, néha elgondolkodom a címén, ami tetszik, az élet is múlhat akár 11 percen vagy még kevesebben, értékeljük.
Megbízok az emberekben, de jó emberismerő vagyok, így hamar rájövök, ha őszintétlenek, és akkor vége… Magamban teljes mértékben megbízok, optimista vagyok.
A reggeli nagy bögre tejes kávém… 🙂
Simán belemegyek egy hevesebb vitába, de csak akkor, ha igazam van.
Elmegyek csacsogni egyet, de előtte meg vacsorázok a családdal, a film amúgy meg vár, sőt, ha a tv-ben van, akkor felveszem, és a kedvenc italomat, pedig ha hazaértem elfogyasztom. De azt a javaslatot is tudnám adni a barátaimnak, hogy meghívom őket egy finom vacsorára, kedvenc italommal kínálnám meg őket és közben csacsoghatnánk, sőt akár utána együtt is nézhetünk egy filmet, ha van kedvük hozzá. 🙂
Mindenképpen fontosak, de csak akkor, ha őszinték.
A főzés, hogy a családomnak egy fárasztó nap után kényeztető finomságot varázsolhatok az asztalra. Szeretem, ha örülnek. Fontos a tápanyagok bevitele, nem lehet csak immel – ámmal bekapdosni egy ilyen stresszes időkben, valami szendvicset és gyors kaját. Igenis meg kell adni a módját, hogy legalább este, együtt egyen a család hogy körbe üljük az asztalt és csacsogjunk a napi történésekről.
Max. az első 5-6 sor, és el tudom dönteni, hogy érdekel vagy sem.
Húsleves…,
Egy nagy bögre tejeskávé 🙂
Sárgaborsó főzelék, 17 évesen annyit etettek velem, hogy azóta se kóstoltam meg.
Mindenképpen az összetevőket (fehér liszt, cukor kizárva), és ne legyen lejárva.
Mi az első kép, érzés, ami megjelenik, ha kimondom: Delfin?
„Találkozni a delfinekkel, különleges élmény. Ahogy látod a hatalmas állatokat kecsesen felugrani, majd elmerülni a hullámzó, végtelen kék vízben. Ahogy nézed őket, a felfokozott öröm és felszabadultság érzése tölt el és úgy érzed, te is szabad vagy”…
Ennél szebben én sem tudtam volna megfogalmazni, mint a delfinterápiás oldalon, ahol beteg gyerekeknek is segítenek gyógyulni delfinekkel, egészséges gyerekek, felnőttek is kipróbálhatják, részt vehetnek:
https://www.facebook.com/Delfinter%C3%A1pia-171861766271832/timeline/
Én is szeretném egyszer kipróbálni a delfin terápiát, sőt a leányzómat is elcsalnám erre az útra, hiszen jó hatással van az emberi szervezetre. 🙂 Bizony én is láttam Görögországban, igazi delfin show-t, ámultam csak a szépségükön, ami teljesen lenyűgözött.
Nagyon szépen köszönöm a kedves kérdéseket Viktóriának, Erikának most itt vannak az enyéim:
Végül a díjazottaim:
https://bouvet.cafeblog.hu/
https://konyhalal.cafeblog.hu/
https://illuzio.cafeblog.hu/
https://bonniekonyhaja.cafeblog.hu/
https://mohamamakonyhaja.cafeblog.hu/
https://tavolainpiazza.cafeblog.hu/
https://marmalade.cafeblog.hu/
https://mrsliptonkonyhaja.cafeblog.hu/
https://rupanerkonyha.cafeblog.hu/
https://csakapuffin.cafeblog.hu/
Még egyszer köszönöm, és gratulálok választottjaimnak is.
Klarissza