Toblerone csokoládés vaníliás rizs/pirított mézes sós mandulával
Hozzávalók:
Tejberizs
1 bögre rizs
4 bögre tej (felforralva)
3 ek kókusz cukor
1 csomag Dr. Oetker „Finesse” természetes bobon vanília aroma
Csokoládés krém:
125 ml tejszín
1 doboz Toblerone csokoládé
2 marék mandula – pirítva
1 ek méz
1 csipet Himalája só
1 bögre tejszín
Elkészítés:
2 marék mandulát durvára daraboljuk fel egy késsel, ezt követően, egy serpenyőbe pirítsunk meg. Vigyázzunk meg ne égjen.
Ha kész, akkor egy tepsit vagy tálcát béleljünk ki sütőpapírral, és szórjuk rá a pirított mandulát és locsoljuk meg mézzel és sózzuk meg. Tegyük a mélyhűtőbe, amíg megdermed.
A tejet felforraljuk, hozzá öntjük a rizst, hagyjuk, hogy újból forrjon, és tartalékon 20 percig főzzük, fedő alatt. Közben adjuk hozzá a vanília aromát.
Amíg fő a rizs, készítsük el a csokoládé krémet. Egy lábasban a tejszínt felmelegítjük és beletördeljük a Toblerone csokoládét. Ha felolvadt, jól keverjük el. Ezt is tegyük félre hűlni.
Ha elkészült, (megpuhult a rizs), akkor adjuk hozzá a cukrot. Ezt követően hagyjuk kihűlni.
Egy tejszín verjünk fel habbá, és a kihűlt rizshez adjuk hozzá. Tegyük a hűtőbe hűlni.
Tálalásnál vegyünk elő egy kehely poharat, tegyük bele a tejszínes rizst, öntözzük meg a Toblerone csokoládé krémmel, és koronázzuk meg a tetejét, pirított mézes-sós mandulával.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat!
Klarissza