Egyszerű édes túrófánk
Hozzávalók:
25 dkg túró
2 tojás
1 ek kókuszcukor
1 ek tejföl
1 kupaknyi vanília aroma
6 púpos ek Bio tönkölybúza fehérliszt
½ csomag sütőpor
1 csipet Himalája só
4 púpos ek tejpor
Sütéshez:
kókuszolaj
Tálaláshoz:
baracklekvár
Elkészítés:
A túrót tegyük egy tálba és villával törjük össze.
A lisztet tegyük egy tálba, keverjük hozzá a sütőport, sót és a tejport.
Ezt követően adjuk hozzá a túróhoz a tojást, a cukrot, a vanília aromát, tejfölt, majd a lisztes keveréket szitáljuk hozzá és jól keverjük el.
Hagyjuk pihenni a masszánkat, addig, amíg felhevítjük a kókusz olajat.
Hevítsünk fel egy serpenyőbe bő kókusz olajat, várjuk meg, amíg forró lesz úgy, mint amikor rendes szalagos kelt fánkokat sütünk, vigyázva ne égjenek meg.
Ha felhevült az olajunk, akkor egy evőkanállal szaggassuk bele a túrófánkokat. Figyeljünk arra, hogy sütés közben a fánkok megdagadnak és megfordulnak, így egyszerre ne sokat süssünk.
Maguktól is megfordulnak, de akár segíthetünk egy szűrő kanállal is, ennek a segítségével én gyorsan megfordítom.
Ha megsültek a túró fánkok, akkor papírtörlőre szedve lecsepegtessük.
Forrón tálaljuk házi baracklekvárral, vagy bármilyen más lekvárral, ami van otthon. Aki szereti csokoládé öntetet is készíthet hozzá.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza