Késő este is falatozhatunk belőle büntetlenül, hisz a kilók nem szaladnak fel ránk…
Burrito, ahogy tetszik méghozzá salátával megspékelve… Tuti egy nem elég belőle, és egzotikus íze fenomenális és szinte magával ragad… 🙂
Az utcai kajáldák nagymértékben kezdenek virágozni már itthon is, úgy, mint a tengerentúli országokban. Buli előtt, buli után mi is jót ehetünk, ha már nagyon éhesek vagyunk, ezekben az utcai kajáldákban, és bizony néha jól is esik. Viszont az otthonunkban saját ízlésünknek és egészségesen is készíthetünk különböző burrito finomságokat. Könnyű elkészíteni és nem is drága… Akár ebédre, vagy vacsorára, de késő este is falatozhatunk belőle büntetlenül… 🙂
Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom… Egy bizton állíthatom, nem elég ebből a fűszeres csirkés-tojásos burrito-ból, én szóltam… 🙂
Fűszeres csirkés-tojásos burrito
Hozzávalók:
500 g csirke darált hús
1 db vöröshagyma – apróra vágva
½ szál spanyol zeller
½ ek kókuszzsír
Fűszerek:
1 kk őrölt gyömbér
1 kk kurkuma
½ kk őrölt fahéj
½ kk só
½ kk *hétbors fűszer durvára darált
½ pohár csirkehús leves alap lé – vagy húsleves kockából is elkészíthető
Fűszeres tojásos keverék:
4 tojás
egy csipetnyi *Himalája só
1 csokor petrezselyem – apróra vágva
5 dkg őrölt mandula
1 fej saláta levelek
Díszítés:
mandula pehely
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Mossuk meg a saláta leveleket és szárítsuk meg. Egy serpenyőbe kókuszzsírt tegyünk és hevítsük fel.
Adjuk hozzá a hagymát, egy-két percig pároljuk össze közepes lángon, hogy szép üveges színe legyen, tehát karamellizáljuk vagy ha úgy jobban tetszik, dinszteljük meg, ki hogyan ismeri.
Ezt követően jöhet a darált hús hozzáadása, és jól keverjük össze, hogy ne legyen nagy darabos és kb. 3 perc elteltével, tegyük hozzá a zellert.
Ha készen vagyunk, akkor a fenti fűszerekkel ízesítsük. És jól keverjük el, és adjuk hozzá a húsleves alaplét. Közepes lángon főzzük össze, hamar készen van.
Amíg készül a hús, addig a fűszeres tojáskeveréket készítsük el. A tojásokat verjük fel, egy pici sóval.
Egy serpenyőbe tegyük egy pici kókuszzsírt és öntsük rá a tojást. Keverjük össze és pirítsuk meg. Ha készen vagyunk, szórjuk meg petrezselyemmel és tegyük félre.
Helyezzük egy tányérra a salátát, és kanalazzuk bele a húsos keveréket. Szórjuk meg őrölt mandulával, és ezt követően a tojásos keveréket tegyük rá, és tekerjük fel, díszítsük pirított mandula pehellyel és máris tálalhatjuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: