Meggyes-mákos/vaníliapudinggal…

Próbáltad már a Dupla „M”, sütit?

 

Nincs délután süti nélkül igaz?! Jöhet egy szelettel?

 

 

20 perces bögrés sütemény! Kevés munkával a mennybe érni nem rossz teljesítmény, ezzel a sütivel pedig most át is élheted… 🙂

 

 

Pofonegyszerű pudingos süti, amiből a korlátlan mennyiség is elfogy! Lepj meg vele valakit! Garantált a siker! Nyűgözz le mindenkit, ezzel a meggyes-mákos vanília pudingos sütivel nem lesz nehéz!

 

Hogy miért Dupla „M” süti? Mert mákos-meggyes, és mint mm, de finom… 🙂

 

A nagyim régi jó bögrés mákos sütije egy kicsit felspirálozva…., isteni finom, érdemes elkészítenetek… 🙂

 

Meggyes-mákos/vaníliapudinggal

Hozzávalók a piskóta:

5 tojás

1 bögre kókusz cukor

1 bögre darált mák

1 bögre Bio tönkölybúza fehér liszt

2 ek kókuszolaj

½ csomag sütőpor

2 ek forró víz

egy csipet Himalája só

Vaníliás puding:

2 csomag Spar vaníliás puding cukor nélküli – főzős

10 dl tej

3 ek kókuszcukor

2 zacskó expressz tortazselé – egyenként 50 g-os

Meggy zselé:

1 zacskó mirelit meggy kb. 400 ml sűrítmény – össze turmixszolni

200 ml víz

3 zacskó 12 g színtelen tortazselé

2 ek kókuszcukor

Csokoládémáz:

1 tábla 70%-os csokoládé

1 ek kókuszolaj

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

Készítsük el, első lépésként a bögrés mákos piskótánkat. Egy tálba tegyük az egy bögre lisztet, mákot, sütőport és keverjük el. 

A tojásokat válasszuk szét, a tojás sárgát keverjük el a kókuszolajjal és a forró vízzel, ezt követően pedig adjuk hozzá az egy bögre kókuszcukrot. És ezt egy robotgép segítségével keverjük el, akkor jó, ha megkóstoljuk, és a cukor nem ropog a fogaink között. 🙂

 

Ezt követően a tojás fehérjét egy csipet sóval verjük fel egy robotgép segítségével, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket.  Utána kanalanként adagoljuk hozzá a lisztes-mákot, de ezt már egy sütőlapáttal keverjük el óvatosan.

Ha elkészültünk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük bele. Egy kicsit kocogtassuk a tepsit a konyhaasztalhoz, hogy szépen elrendeződjön a tészta.

Ha megvagyunk, akkor tegyük be a sütőbe, az én gázsütőmön 20 perc kellett a sütéshez. 20 percnél tűpróbát (én egy hústűt szoktam használni, de jó egy fogpiszkáló is) végezzünk, ha nem ragad rá a tészta, akkor megsült.

Amikor megsült a bögrés mákos süteményünk, akkor hagyjuk kihűlni. Ezt követően vágjuk le a széleit, és vágjuk félbe. Kenjük meg a kihűlt vanília pudinggal, majd tegyük rá a meggy zselét, tegyük vissza a sütemény tetejét. Majd csokoládémázzal vonjuk be.

 

Amíg sül a bögrés mákos piskótánk, addig készítsük el a vaníliás pudingot.

Egy kis hideg tejjel keverjük el a pudingport, utána adjuk hozzá a többi mennyiségű tejet, és főzzük sűrűre. Ha kész vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a 3 ek kókuszcukrot. Hagyjuk kihűlni, ha langyos, akkor keverjünk hozzá 2 zacskó expressz tortazselét, jól keverjük el és tegyük a hűtőbe.

 

Elkészült a bögrés mákos piskótánk, és a vanília puding is hűl, így ugorjunk a következő lépésre, készítsük el a meggy zselét.

Én nyáron a friss meggyet kimagoztam, össze turmixoltam és lefagyasztottam, hogy ilyen finom süteményekbe fel tudjam használni. Ha nincs otthon, nem gond, vegyünk a boltban egy zacskó mirelit meggyet és turmixszoljuk össze, még fagyott állapotban. Kb. 400 ml sűrítménynek kell lenni. Tegyük egy lábasba a 2 zacskó tortazselét, adjunk hozzá 200 ml vizet, meggy sűrítményt, és 2 ek kókuszcukrot és jól keverjük el. Majd kapcsoljuk fel a hőt, és forrástól számított 1 percig főzzük. A zselét kb. 8-10 percig állni hagyjuk, hűtőbe is tehetjük, de néhányszor kevergessük meg. Amikor az állaga kezd sűrűsödni, rácsurgatjuk a bögrés mákos vaníliás tortánkra.

 

Amíg hűsölnek a hozzávalók, addig készítsük el a csokoládémázat:

Vízgőz felett nagyon lassan olvasszuk meg az kockákra tördelt csokoládét, kókuszolajjal. Ha felolvadt teljesen, csak akkor keverjük össze.

Közben állítsuk össze a tortánkat, a torta lapját kenjük meg vaníliapudinggal, csurgassuk rá a meggyzselét, majd a bögrés mákos sütemény tetejét tegyük rá. Ezt követően az elkészült csokoládémázzal vonjuk be, tegyük a hűtőbe dermedésig.

*Tipp: Én a csokoládé tetejét egy késsel beszoktam vagdosni, ahogy majd szeletelni szeretném, így teszem a hűtőbe, így dermedéskor nem törik a csokoládé.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »