Megkínálhatlak?
A legfinomabb sajtos csirke, igazi hétköznapi családi gyors fogás, de akár hétvégére is kiváló választás…
Egy igazán könnyed, egyszerű, ezt bizony, bárki el tudja készíteni, még a kezdők is… 🙂
Bizton állíthatom, hogy ha elkészíted és megkóstolod, mind a tíz ujjadat megnyalod utána…, mindenki csak cuppogott evés közben, meg elhangzott egy két mm de finom, hangocska, nincs is annál jobb, amikor imádják a háziasszony főztjét… 🙂
Tejszínes dupla sajtos csirke/selymes krumplipürével
Hozzávalók:
4 db csirkecomb felső
Fűszerek:
2 kk *ötbors fűszer-mozsárban összetörve
1/2 kk *Himalája só
10 dkg húsos bacon
2 db zöldhagyma
10-15 dkg cheddar és trappista sajt
10-15 dkg szeletelt füstölt kerek mozzarella
pici chili pehely
1 zacskó tejszín
Köret:
Tejszínes krumplipüré
1 kg krumpli
1-2 kk *Himalája só – ízlés szerint
5 dkg vaj
1 dl tej
1 dl tejszín
pici reszelt szerecsendió
Sütéshez:
2-3 ek kókuszzsír
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
*Katt a képre, ha nagy méretben meg szeretnéd tekinteni:
A krumplit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk, majd tegyük fel annyi vízben, ami pont ellepi. Ízesítsük himalája sóval, és lassú tűzön főzzük puhára.
Amíg fő a krumpli a csirkét készítsük el, bevagdossuk, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben, kókuszzsírt felforrósítunk, a csirkéket bőrével lefelé belefektetjük. Elősütjük az egyik, majd a másik oldalt ropogósra, kb. háromnegyedig. Ha kész, tegyük félre.
Ezt követően vágjuk fel a zöldhagymát karikára, és a bacont. – ha nem apróra vágottat vettünk -. Ha elkészültünk, tegyük egy tepsibe a csirkecombokat, szórjuk meg chili pehellyel, baconnal, zöldhagymával. Locsoljuk meg 4-5 ek kókuszolajjal, amiben sütöttük a csirkét. Szórjuk rá, a reszelt sajtot, tegyük rá a szeletelt mozzarellát, és öntsük fel tejszínnel. Ha elkészültünk, tegyük a sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük ropogósra.
Amire a sütőbe tesszük a csirkét, addigra elkészült a krumplink is. Szűrjük le és készítsük el a krumpli pürét. Adjuk hozzá a vajat, és robotgéppel keverjük simára. Közben adjuk hozzá a tejet és a tejszínt – annyit adjunk hozzá, amennyit a krumpli felvesz – de még nem folyik szét, hanem olyan szép krémes állagú lesz. Aki szereti, reszelhet bele egy kicsi szerecsendiót, de ne sokat, mivel nagyon intenzív az íze.
A megsült sajtos-tejszínes csirkénket tálaljuk a selymesen lágy krumplipürével. Kínálásnál, szórjuk meg zöldhagymával, díszítsük félbe vágott koktélparadicsommal.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: