Tejszínes dupla sajtos csirke/selymes krumplipürével…

Megkínálhatlak? 

A legfinomabb sajtos csirke, igazi hétköznapi családi gyors fogás, de akár hétvégére is kiváló választás…

Tejszínes füstölt mozzarellás csirke-krumplipürével8

Egy igazán könnyed, egyszerű, ezt bizony, bárki el tudja készíteni, még a kezdők is… 🙂

Bizton állíthatom, hogy ha elkészíted és megkóstolod, mind a tíz ujjadat megnyalod utána…, mindenki csak cuppogott evés közben, meg elhangzott egy két mm de finom, hangocska, nincs is annál jobb, amikor imádják a háziasszony főztjét… 🙂

 Tejszínes füstölt mozzarellás csirke-krumplipürével4



Tejszínes dupla sajtos csirke/selymes krumplipürével


Hozzávalók:

4 db csirkecomb felső



Fűszerek:

2 kk *ötbors fűszer-mozsárban összetörve

1/2 kk *Himalája só

10 dkg húsos bacon

2 db zöldhagyma

10-15 dkg cheddar és trappista sajt

10-15 dkg szeletelt füstölt kerek mozzarella

pici chili pehely

1 zacskó tejszín

Köret:

Tejszínes krumplipüré


1 kg krumpli

1-2 kk *Himalája só – ízlés szerint

5 dkg vaj

1 dl tej

1 dl tejszín

pici reszelt szerecsendió 



Sütéshez:

2-3 ek kókuszzsír

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

 



Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

*Katt a képre, ha nagy méretben meg szeretnéd tekinteni:

A krumplit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk, majd tegyük fel annyi vízben, ami pont ellepi. Ízesítsük himalája sóval, és lassú tűzön főzzük puhára.

Amíg fő a krumpli a csirkét készítsük el, bevagdossuk, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben, kókuszzsírt felforrósítunk, a csirkéket bőrével lefelé belefektetjük. Elősütjük az egyik, majd a másik oldalt ropogósra, kb. háromnegyedig. Ha kész, tegyük félre.

 

Ezt követően vágjuk fel a zöldhagymát karikára, és a bacont. – ha nem apróra vágottat vettünk -. Ha elkészültünk, tegyük egy tepsibe a csirkecombokat, szórjuk meg chili pehellyel, baconnal, zöldhagymával. Locsoljuk meg 4-5 ek kókuszolajjal, amiben sütöttük a csirkét. Szórjuk rá, a reszelt sajtot, tegyük rá a szeletelt mozzarellát, és öntsük fel tejszínnel. Ha elkészültünk, tegyük a sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük ropogósra.

 

Amire a sütőbe tesszük a csirkét, addigra elkészült a krumplink is. Szűrjük le és készítsük el a krumpli pürét. Adjuk hozzá a vajat, és robotgéppel keverjük simára. Közben adjuk hozzá a tejet és a tejszínt – annyit adjunk hozzá, amennyit a krumpli felvesz – de még nem folyik szét, hanem olyan szép krémes állagú lesz. Aki szereti, reszelhet bele egy kicsi szerecsendiót, de ne sokat, mivel nagyon intenzív az íze.

 

A megsült sajtos-tejszínes csirkénket tálaljuk a selymesen lágy krumplipürével. Kínálásnál, szórjuk meg zöldhagymával, díszítsük félbe vágott koktélparadicsommal.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »