Harapd, szeresd, légy a része…
Egy különleges, de mégis pofonegyszerű ebéd vagy vacsi ötlet!
Mentsd el ezt a receptet, jól fog jönni, ha váratlan vendéged érkezik, tuti beleillik egy vendégváró falatkának is, akár szeletekre vágva is. Nem tudsz megállni egy szeletnél, azt garantálom… 🙂 Egyszerűen nem lehet abbahagyni! És villámgyorsan elfogy az egész…
Valami elképesztő könnyű és egyszerű étel, melyet nem ördöngösség megcsinálni… és ha szereted a pikánsan csípőset, akkor ezt neked találták ki… Isteni finom… akár magába eszegetve is…:)
Pikáns csirkemell/fetával töltött cseresznye paprikával és jégsalátával
Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
1 doboz fetával töltött paprika – piacon a savanyúságosnál lehet venni, én ezt jobban szeretem, mint a boltit…
1 csomag szeletelt bacon
*Himalája só
durvára darált ázsiai *ötbors fűszer
Panírozáshoz:
kukoricaliszt
3 db tojás
*panko zsemlemorzsa
Sütéshez:
kókuszzsír
Tálaláshoz:
jégsaláta
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, és vékonyka szeleteket vágunk belőle.
*Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:
Ha készen vagyunk, sózzuk, borsozzuk. A sót csak enyhén használjuk, mert a bacon is sós. Tegyük félre.
A fetával töltött cseresznyepaprikákat óvatosan egy éles kés segítségével felszeleteljük.
Ezt követően rátesszük, a hús szeletekre két szelet bacont – én most ilyen vékonyka szelet bacont kaptam, így kettő is ráfért – ha szélesebb a szelet, akkor elég egy is -, két szelet fetás paprikát és feltekerjük. Rögzíthetjük hústűvel, de ha nincs otthon, jó a fogvájó is. 🙂
Tányérba tesszük külön-külön a lisztet, a tojást felverve – picit sózzuk -, és a zsemlemorzsát.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor a betekert csirkemelleket panírozzuk be, liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben.
Panírozás előtt kókuszsírt kezdjünk el hevíteni egy serpenyőbe.
A bepanírozott csirkemell tekercseinket süssük ropogósra.
Salátával vagy más körettel: krumpli vagy rizzsel is kínálhatjuk, de csak magában eszegetve is nagyon finom…:)
*Tipp: Akinek van több ideje, az egész darab csirkemell filéket áztassa be fokhagymás tejbe a hűtőben 1-2 órára, ezzel a módszerrel nagyon puha és szaftos csirkemellet kapunk, én minden esetben, ezt szoktam használni, még akkor is, ha csak sima csirkemell vagy pulykamellet rántok ki. De persze e nélkül is elkészíthetjük a fenti receptet, hisz nagyon vékonyra szeleteljük a csirkemellet, ebben az esetben.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: