Rögtön derűsebben szemléljük a világot!
Lassan jön a hideg tél, már itt lobog a szellője az ablakomnál. Egyetlen dolog van, ami értékelhető, ezekben a rideg napokban és fantasztikusan jól esik, az pedig egy tál forró leves. 🙂 Felmelegíti testünket, lelkünket, és rögtön derűsebben szemléljük a világot. 🙂
Megunhatatlan, egészséges és isteni finom libaleves, mely igazi immunerősítő, a betegségek igazi ellenszere. Arról nem is beszélve, hogy a leveseket végtelenségig tudjuk variálni. Egy csipet fantáziával és fűszerekkel, teljesen új íz világokat fedezhetünk fel.
Egy finom forró leves, mindenkit levesz a lábáról. Próbáljátok ki, nagyon megéri, mert isteni finom. 🙂 Sőt Márton napra is elkészíthető, igazi Márton napi libaleves!
Mi nagyon szeretjük. 🙂
Libaleves gazdagon recept – gluténmentes
Hozzávalók:
4 db libanyak
2 db libacomb
1 db libamell
2 gerezd fokhagyma
4 db Bio húsleves kocka itt
2 kk *Himalája só – ha szükséges, ízlésünknek megfelelően
2 szem *szegfűszeg
2 db *csillagánizs
4 db *babérlevél
2 szelet friss gyömbér
Keményebb zöldségfélék: – félbevágva
4 db nagy sárgarépa
1 db nagy fehérrépa
1 db nagy karalábé
1 db nagy zeller fele
Gyengébb zöldségfélék:
1 db nagyobb zöldpaprika – félbevágva
1 db nagyobb paradicsom – félbevágva
1 db kisebb fej karfiol
¼ póréhagyma
2 szál zöldhagyma
1 db vöröshagyma – (félbe vágva, pirítva előtte)
Fűszerek:
1 kk *ötbors szemes fűszer
4 szem *szegfűbors
szerecsendió – kb. 6 húzás a reszelőn
1 db kisebb chili paprika
½ kk *őrölt kömény
A megfőtt leves végén kell beletenni, és még 3 perc főzési idő:
1 csokor petrezselyem összekötve
1 csokor zeller levél összekötve
¼ kk *sáfrány
2 zacskó csiga leves tészta – gluténmentesen itt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Libaleves gazdagon
elkészítése:
Egy nagy fazékban és hideg vízben, feltesszük főzni a libahúst, tartalék lángon, és a hús hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítjük. 2-3* is lehabozzuk a leves tetejét.
1 óra elteltével, a „fűszereknél” lévőkkel ízesítünk. És hozzáadjuk a keményebb zöldségeket.
kb. ½ óra elteltével hozzáadjuk a gyengébb zöldségféléket.
Ismét ½ óra elteltével, kivesszük a libacombokat, és félre tesszük, a levest tovább főzzük még 1 óráig továbbra is tartalék hőfokon. Amikor már minden megpuhult akkor tegyük bele a petrezselymet, zeller levelet és a sáfrányt, főzzük kb. 5 percig és készen is van a finom, ínycsiklandozó liba levesünk.
Hagyjuk pihenni 30 percig, és ezt követően szűrjük le. Külön tálaljuk a zöldségeket, a húst és a tésztát.
Amíg pihen a levesünk, addig egy kis levest merjünk ki és külön főzzük ki a csigatésztát, vagy forrásban lévő vízbe dobjunk bele egy húsleves kockát, és öntsük bele a csigatésztát, vagy gluténmentes levestésztát (ha gluténmentes üvegtésztát használunk, azt csak forrázni kell), majd 1 percig főzzük, kapcsoljuk le a hőt, és tegyünk rá egy fedőt. Kb. 4 perc múlva jó is a tészta, nem szabad túl főzni, kóstoljuk meg. Leszűrjük, és egy ½ kk kókuszzsírral keverjük el, hogy ne ragadjon a tészta.
A félre tett libacombokból, pedig második fogásként Rozmaringos ropogós libacombot sütünk, pikáns sült krumplival, melyet a következő blog bejegyzésemnél fogom elhozni nektek.
Igazi 2:1-ben étel, hiszen a húsból leves és második fogás is készül. 🙂
És akkor itt is a recept, ahogy ígértem, a finom rozmaringos ropogós libacomb, melyet itt olvashattok.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek