Libaleves gazdagon

Rögtön derűsebben szemléljük a világot!

 

Lassan jön a hideg tél, már itt lobog a szellője az ablakomnál. Egyetlen dolog van, ami értékelhető, ezekben a rideg napokban és fantasztikusan jól esik, az pedig egy tál forró leves. 🙂 Felmelegíti testünket, lelkünket, és rögtön derűsebben szemléljük a világot. 🙂

 

Libaleves gazdagon1

Megunhatatlan, egészséges és isteni finom libaleves, mely igazi immunerősítő, a betegségek igazi ellenszere. Arról nem is beszélve, hogy a leveseket végtelenségig tudjuk variálni. Egy csipet fantáziával és fűszerekkel, teljesen új íz világokat fedezhetünk fel.

Egy finom forró leves, mindenkit levesz a lábáról. Próbáljátok ki, nagyon megéri, mert isteni finom. 🙂 Sőt Márton napra is elkészíthető, igazi Márton napi libaleves!

Mi nagyon szeretjük. 🙂

 Libaleves gazdagon5

 

Libaleves gazdagon recept – gluténmentes

Hozzávalók:

4 db libanyak

2 db libacomb

1 db libamell

2 gerezd fokhagyma

4 db Bio húsleves kocka itt

2 kk *Himalája só – ha szükséges, ízlésünknek megfelelően

2 szem *szegfűszeg

2 db *csillagánizs

4 db *babérlevél

2 szelet friss gyömbér

Keményebb zöldségfélék: – félbevágva

4 db nagy sárgarépa

1 db nagy fehérrépa

1 db nagy karalábé

1 db nagy zeller fele

Gyengébb zöldségfélék:

1 db nagyobb zöldpaprika – félbevágva

1 db nagyobb paradicsom – félbevágva

1 db kisebb fej karfiol

¼ póréhagyma

2 szál zöldhagyma

1 db vöröshagyma – (félbe vágva, pirítva előtte)

Fűszerek:

1 kk *ötbors szemes fűszer 

4 szem *szegfűbors

szerecsendió – kb. 6 húzás a reszelőn

1 db kisebb chili paprika

½  kk *őrölt kömény

A megfőtt leves végén kell beletenni, és még 3 perc főzési idő:

1 csokor petrezselyem összekötve

1 csokor zeller levél összekötve

¼ kk *sáfrány

2 zacskó csiga leves tészta – gluténmentesen itt

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 

 



Libaleves gazdagon

elkészítése:

Egy nagy fazékban és hideg vízben, feltesszük főzni a libahúst, tartalék lángon, és a hús hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítjük. 2-3* is lehabozzuk a leves tetejét. 

1 óra elteltével, a „fűszereknél” lévőkkel ízesítünk. És hozzáadjuk a keményebb zöldségeket.

kb. ½ óra elteltével hozzáadjuk a gyengébb zöldségféléket.

 

Ismét ½ óra elteltével, kivesszük a libacombokat, és félre tesszük, a levest tovább főzzük még 1 óráig továbbra is tartalék hőfokon. Amikor már minden megpuhult akkor tegyük bele a petrezselymet, zeller levelet és a sáfrányt, főzzük kb. 5 percig és készen is van a finom, ínycsiklandozó liba levesünk.

Hagyjuk pihenni 30 percig, és ezt követően szűrjük le. Külön tálaljuk a zöldségeket, a húst és a tésztát. 

 

Amíg pihen a levesünk, addig egy kis levest merjünk ki és külön főzzük ki a csigatésztát, vagy forrásban lévő vízbe dobjunk bele egy húsleves kockát, és öntsük bele a csigatésztát, vagy gluténmentes levestésztát (ha gluténmentes üvegtésztát használunk, azt csak forrázni kell), majd 1 percig főzzük, kapcsoljuk le a hőt, és tegyünk rá egy fedőt. Kb. 4 perc múlva jó is a tészta, nem szabad túl főzni, kóstoljuk meg. Leszűrjük, és egy ½ kk kókuszzsírral keverjük el, hogy ne ragadjon a tészta.

 

A félre tett libacombokból, pedig második fogásként Rozmaringos ropogós libacombot sütünk, pikáns sült krumplival, melyet a következő blog bejegyzésemnél fogom elhozni nektek.

Igazi 2:1-ben étel, hiszen a húsból leves és második fogás is készül. 🙂

És akkor itt is a recept, ahogy ígértem, a finom rozmaringos ropogós libacomb, melyet itt olvashattok.



 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »