A nutella és a banán házassága az égben köttetett!
…„Ha táncolsz, táncolj, ha desszertet eszel, egyél desszertet, ha meg diétázol, egyél répát”… 🙂
Ezt az olasz mondást:
Egy idős bácsitól hallottam, akinél laktunk Olaszországban, nagyon találó, és milyen igaza van. 🙂 Ezt a finomságot, akkor szoktam készíteni, amikor valakit boldoggá akarok tenni, és akkor ez a gyors finomság, mely sütés nélküli, gyorsan beválik. 🙂
Remélem ti is velem tartotok, és elkészítitek ezt az isteni sütit, és jó hír, mint már említettem, hogy sütés nélküli. 🙂 ja, és még valamit, hamar elkészíthető, kezdők is elkezdhetik, kiváló vendégváró gyors sütemény, szívből ajánlom mindenkinek.
Tegyétek boldoggá magatokat, családotokat, ezzel a finom nutellás-banános túró tortával, mert megérdemlitek. 🙂
Nutellás-banános túró torta recept gluténmentes
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz
250 g teljeskiőrlésű keksz gluténmentesen itt
180 g vaj
60 g porcukor – (kókuszcukor darálva)
nutella – ízlés szerint
vagy elkészíthető házilag is a nutella, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatod:
https://mediterran.cafeblog.hu/2014/08/27/hazi-csokolades-nutella-mokusmogyoroval/
3-4 db banán – felkarikázva
250 g túró
½ vanília rúd – vagy 1 csomag vaníliás cukor
2 ek csapot porcukor – (kókuszcukor darálva)
1 tojássárgája
200 g jó minőségű 75 %-os csokoládé
2 dl tejszín
egy kis darabka vaj
Elkészítés:
A kekszet apróra törjük. Hozzáadjuk a vajat, porcukrot és jól összedolgozzuk. Ha készen vagyunk, akkor egy kapcsos tortaformába beletesszük, és jól lenyomkodjuk.
Ezt követően megkenjük nutellával, és rárakjuk a felkarikázott banánt, és tegyük félre.
Egy tálban keverjük össze a túrót, porcukrot, vaníliát, és a tojás sárgáját. Tegyük rá a banánra, és szépen egyengetve kenjük el a torta tetején.
Egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Ahogy olvad, érezzük a csokoládé gazdag és karakteres illatát. 🙂 amikor már majdnem kész, keverjük el és tegyük hozzá, – ha teljesen felolvadt – a tejszínt, és szintén keverjük el simára.
Ha ezzel is készen vagyunk, akkor a csokoládét tegyük a torta tetejére és szépen simítsuk el.
Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre, mielőtt a hűtőbe tesszük, mert így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük.
Tegyük a hűtőbe dermedésig kb. 15-30 perc. Szeletelésnél, forró vízbe mártott késsel vágjuk körbe a torta szélét, és ezt követően lekapcsolhatjuk az oldalát. A szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, ott ahol előzőleg bevagdostuk.
Díszítjük, mentával, dekor cukorkával.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: