Nutellás-banános túró torta

A nutella és a banán házassága az égben köttetett!

 

…„Ha táncolsz, táncolj, ha desszertet eszel, egyél desszertet, ha meg diétázol, egyél répát”… 🙂 



Ezt az olasz mondást:

Egy idős bácsitól hallottam, akinél laktunk Olaszországban, nagyon találó, és milyen igaza van. 🙂 Ezt a finomságot, akkor szoktam készíteni, amikor valakit boldoggá akarok tenni, és akkor ez a gyors finomság, mely sütés nélküli, gyorsan beválik. 🙂

Nutellás-banános túró torta5

 

Remélem ti is velem tartotok, és elkészítitek ezt az isteni sütit, és jó hír, mint már említettem, hogy sütés nélküli. 🙂 ja, és még valamit, hamar elkészíthető, kezdők is elkezdhetik, kiváló vendégváró gyors sütemény, szívből ajánlom mindenkinek.

Tegyétek boldoggá magatokat, családotokat, ezzel a finom nutellás-banános túró tortával, mert megérdemlitek. 🙂

 Nutellás-banános túró torta7



Nutellás-banános túró torta recept gluténmentes


Hozzávalók:

A kekszes alaphoz

250 g teljeskiőrlésű keksz gluténmentesen itt

180 g vaj

60 g porcukor – (kókuszcukor darálva)

nutella – ízlés szerint

vagy elkészíthető házilag is a nutella, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatod:

https://mediterran.cafeblog.hu/2014/08/27/hazi-csokolades-nutella-mokusmogyoroval/

3-4 db banán – felkarikázva

250 g túró

½ vanília rúd – vagy 1 csomag vaníliás cukor

2 ek csapot porcukor – (kókuszcukor darálva)

1 tojássárgája

200 g jó minőségű 75 %-os csokoládé

2 dl tejszín

egy kis darabka vaj

 

Elkészítés:

A kekszet apróra törjük. Hozzáadjuk a vajat, porcukrot és jól összedolgozzuk. Ha készen vagyunk, akkor egy kapcsos tortaformába beletesszük, és jól lenyomkodjuk.

Ezt követően megkenjük nutellával, és rárakjuk a felkarikázott banánt, és tegyük félre.

 

Egy tálban keverjük össze a túrót, porcukrot, vaníliát, és a tojás sárgáját. Tegyük rá a banánra, és szépen egyengetve kenjük el a torta tetején.

Egy tálkába tördeljük bele a csokoládét, és tegyünk bele egy darabka kis vajat. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét. Ahogy olvad, érezzük a csokoládé gazdag és karakteres illatát. 🙂 amikor már majdnem kész, keverjük el és tegyük hozzá, – ha teljesen felolvadt – a tejszínt, és szintén keverjük el simára.

 

Ha ezzel is készen vagyunk, akkor a csokoládét tegyük a torta tetejére és szépen simítsuk el.

Óvatosan vagdossuk be a tetejét, szeletekre, mielőtt a hűtőbe tesszük, mert így dermedés után nem törik a csokoládé, ha ezt elvégezzük.

Tegyük a hűtőbe dermedésig kb. 15-30 perc. Szeletelésnél, forró vízbe mártott késsel vágjuk körbe a torta szélét, és ezt követően lekapcsolhatjuk az oldalát. A szeleteket is forró vízbe mártott késsel szeleteljük, ott ahol előzőleg bevagdostuk.

 

Díszítjük, mentával, dekor cukorkával.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »