IKEA-s Svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barnamártással…

Az otthon ízei…

 

Szereti gyerek, felnőtt egyaránt…

 

30 perc alatt készen van, és laktató, egyszerű finomság a svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barnamártással…

 

 

Ha ellátogatunk az IKEA-ba biztos, hogy a család egyik tagja, főleg a gyerekek, ezt a finom és egyszerű mégis elragadó íz világú húsgolyókat választja…

 

 Viszont nem kell várni addig, mert otthon is elkészíthető, mégpedig egészségesen, ezzel bizony elvarázsolhatod a családodat is. Ha a fasírtot szereted, akkor a svéd húsgolyót is imádni fogod…

 

 

Bolondítsuk meg az egészet egy ízletes barnamártással és kínáljunk hozzá vörös áfonyadzsemet, egyszerűen isteni finom. Akár krumplipürével vagy sült krumplival tálalva, tényleg levesz a lábadról… A gyerkőcök pedig odáig lesznek érte meg vissza… 🙂

 

Érdemes kipróbálni, kezdőknek is ajánlom… 🙂



Svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barnamártással

Hozzávalók:

Húsgolyókhoz:

80 dkg darált pulyka hús

3 szál zöldhagyma – apróra vágva

1 kk *koriander mag – mozsárban összetörve

1 kk *Himalája só

½ mk reszelt szerecsendió

1 kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve

1 dl tejszín

1 db tojás

5-6 szem héjában főt krumpli – krumpli nyomon átnyomva

Mártáshoz:

1 ek *szójaszósz – aki még intenzív ízt szeretne, az tegyen bele még 1 ek-al

½ ek *tápióka liszt

2 dl tejszín

½ mk őrölt *fokhagyma bors

1 darabka olasz vaj

Sütéshez:

3 ek kókuszzsír

Tálaláshoz:

vörös-kék áfonya dzsem – cukormentes és a Sparban vettem

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

 

Elkészítés:

krumplit megmossuk, kockára vágjuk és feltesszük sós vízben főzni.

Ha kész, megpucoljuk és átnyomjuk krumpli nyomon, ha ilyen nincs, akkor törjük össze egy villával. Hagyjuk egy kicsit hűlni.

Amíg fő a krumpli, készítsük el a húsgolyók többi részét: a hozzávalóit, egy tálba keverjük össze, ezt követően pedig a kihűlt krumplit is keverjük hozzá.

 

Egy serpenyőbe melegítsünk kókuszzsírt és ebbe süssük ki a masszából formázott húsgolyókat. Nem kell zsemlemorzsával megszórni!

Ha készen vagyunk, tálalásig lefedve tároljuk.

 

A serpenyőben maradt kis kókuszsírhoz hozzáadunk egy darabka olasz vajat, és a mártás hozzávalóit, jól simára elkeverjük, egy habverővel, és egy pár perc alatt összefőzzük, sűrű mártásra.

 

Tálalásnál a húsgombócot locsoljuk meg a barna mártással. Kókusz zsírban kisütött sült krumplit, vagy krumplipürét és vörös-kék áfonya dzsemet kínáljunk hozzá.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »