Svéd húsgolyók vörös áfonyadzsemmel és barnamártással
Hozzávalók:
Húsgolyókhoz:
80 dkg darált pulyka hús
3 szál zöldhagyma – apróra vágva
1 kk *koriander mag – mozsárban összetörve
1 kk *Himalája só
½ mk reszelt szerecsendió
1 kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve
1 dl tejszín
1 db tojás
5-6 szem héjában főt krumpli – krumpli nyomon átnyomva
Mártáshoz:
1 ek *szójaszósz – aki még intenzív ízt szeretne, az tegyen bele még 1 ek-al
½ ek *tápióka liszt
2 dl tejszín
½ mk őrölt *fokhagyma bors
1 darabka olasz vaj
Sütéshez:
3 ek kókuszzsír
Tálaláshoz:
vörös-kék áfonya dzsem – cukormentes és a Sparban vettem
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
A krumplit megmossuk, kockára vágjuk és feltesszük sós vízben főzni.
Ha kész, megpucoljuk és átnyomjuk krumpli nyomon, ha ilyen nincs, akkor törjük össze egy villával. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
Amíg fő a krumpli, készítsük el a húsgolyók többi részét: a hozzávalóit, egy tálba keverjük össze, ezt követően pedig a kihűlt krumplit is keverjük hozzá.
Egy serpenyőbe melegítsünk kókuszzsírt és ebbe süssük ki a masszából formázott húsgolyókat. Nem kell zsemlemorzsával megszórni!
Ha készen vagyunk, tálalásig lefedve tároljuk.
A serpenyőben maradt kis kókuszsírhoz hozzáadunk egy darabka olasz vajat, és a mártás hozzávalóit, jól simára elkeverjük, egy habverővel, és egy pár perc alatt összefőzzük, sűrű mártásra.
Tálalásnál a húsgombócot locsoljuk meg a barna mártással. Kókusz zsírban kisütött sült krumplit, vagy krumplipürét és vörös-kék áfonya dzsemet kínáljunk hozzá.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza