Fűszeres kolbászos paprikás krumpli gazdagon…

Egy pillanat és az isteni inspiráció

 

Már a nagyim is tudta, hogy jól lakathat egy családot az egyik legolcsóbb és legfinomabb egytálétellel… 🙂

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon

Viszont, én egy kicsit felturbóztam, mivel a leányzóm a sima és egyszerű változatát, amit még én is megtanultan anno, soha de soha nem ette meg. Mindig mondta, találjam ki másképpen, akkor biztos tuti megeszi, hiszen az alapanyagokat külön-külön szereti… így, amióta kitaláltam ezt a receptet, a régi feledésbe merült, viszont sláger ez lett nálunk, ez az egyszerű, pikánsan és gazdagon elkészített változata, imádja, hogy pikáns és sűrű a szaftja… 🙂

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon5

Szóval töltsd pihenéssel az estét, és főzz vacsit fél óra alatt… Isteni finom, sűrű, szaftos, pikánsan csípős fűszeres kolbászos paprikás krumpli az igazi egytálétel, és ígérem, mind a tíz ujjadat megnyalod utána… :), hisz a titok nyitja a 3 féle kolbász íz hatása, és a fűszerezés… 🙂

Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon1

Szerintem nincs olyan magyar ember, aki ne szeretné, vagy aki nem evett volna életében, egy jó nagy tányér paprikás krumplit… 🙂



Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon


Hozzávalók:

10 db közepes krumpli

1 ek kókuszzsír

 5 dkg húsos bacon – apróra vágva

1 nagy vöröshagyma

4 db zöldhagyma – szárával együtt

2 nagyobb zöldpaprika

2 szem paradicsom

½ Cabanossi füstölt classic sült kolbász – Aldi

¼ Chorizo kolbász – Lidl

2-3 db csípős debreceni kolbász

Fűszerek:

1 marhahúsleves kocka

1 kk *Himalája só

1 kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve

 ½ kk *Aschar masala csípős fűszer – Ázsiai boltban lehet kapni

1-2 kk Kalocsai pirospaprika

¼ chili

Nokedli:

3 púpos ek tönköly fehér búzaliszt

1 tojás

½ kk *Himalája só

20-25 ml víz

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

 

Elkészítés:

Megpucoljuk a krumplit és kockára vágjuk, megmossuk és vizet öntünk rá.

*Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:

 

Egy lábasban felhevítjük a kókuszzsírt, és az apróra vágott bacont rádobjuk, és elkezdjük pirítani, addig felvágjuk apróra a hagymákat, félbe/negyedbe a paprikát, a paradicsomot és a kolbászokat.

 

Időközben, amikor már pirult a bacon, akkor hozzáadjuk a hagymát, dinszteljük egy kicsit, és amikor már világos/átlátszó színe van, beletehetjük a paprikát és a paradicsomot, kolbászokat. Jól keverjük el, és pirítsuk tovább., kb. 5-7 perc.

 

Ezt követően a fenti fűszerekkel ízesítjük, és rádobjuk a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ép hogy ellepje. Tartalék lángon puhára főzzük.

 

Amíg fő a paprikás krumplink, addig készítsük el a nokedlit. Egy mélytányérba a fenti hozzávalókat összerakjuk, és egy evőkanállal, simára elkeverjük.

*Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:

 

Ha megfőtt a pikáns paprikás krumplink, akkor beleszaggatjuk egy evőkanál segítségével a nokedlit. Oly módon, hogy mindig belemártjuk a forró lébe a kanalunkat, így könnyen lecsusszan róla a nokedli.

 

Ha elkészültünk, még egy percig összeforraljuk, és azonnal tálalhatjuk, friss bagettel, kovászos uborkával kínáljuk.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »