Barackos-túrós rétes juharsziruppal és pirított mandulával…

Mámorító ízű finomság…

 

Egy fárasztó nap után egy kis kényeztetésre vágysz?…

 

Itt ez süti, amiből egy szelet nem elég! Csak összekevered, megkened és megsütöd!…

 

Egy különleges, de mégis pofonegyszerű vacsi ötlet, egy forró teával tényleg isteni kényeztetés egy hosszú nap után…

 

 

Mennyeien krémesen túrós és a finom barack csak úgy csillog-villog a sütink között, a tetején a ropogós mandula nyami-nyami, kényeztetve egy kis juharsziruppal… hűha, na még egy szelettel eszek belőle… mert receptírás közben csak úgy csorog a nyálam… 🙂 

 

Érdemes elkészíteni, mert nagyon finom… 🙂

 



Barackos-túrós rétes juharsziruppal és pirított mandulával

Hozzávalók:


2 csomag réteslap

kb. 10-15 dkg olvasztott kókuszzsír vagy vaj

Töltelék:

500 g túró vagy ricotta

20 dkg mascarpone

2 tojás sárgája

185 ml  kókuszcukor vagy Agave szirup

1 nagy citrom reszelt héja

1 db őszibarackbefőtt – lecsepegtetve, félbe vágva

Máz:

juharszirup

pirított apróra vágott mandula

 

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt.

*Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:

 

Készítsük el a rétes töltelékét. Egy tálban a fenti töltelék hozzávalókat, keverjük el egy robotgéppel, de csak épp hogy, mert ha nagyon elkeverjük, akkor a túró úgymond kicsapódhat. De egy fakanállal is jól el tudjuk keverni. Ha elkészültünk, tegyük félre. (Ne ijedjünk meg, a kókuszcukortól, karamellás színe lesz, viszont az élvezeti értéke fenomenális, és a lényeg, hogy egészséges sütemény. Viszont édesíthetjük, Agave sziruppal is.)

 

A tepsit kenjük ki kézzel, egy darabka kókuszsírral vagy vajjal.

 

Ezt követően, az egyik csomag réteslapot szétszedjük, és megkenünk, egyenként olvasztott kókuszzsírral vagy vajjal, egy ecset segítségével, és egy vizes konyharuhára rakjuk egymásra rétegezve.

 

Ha elkészültünk, helyezzük a tepsibe, és egyengessük el a széleknél, egy picit és óvatosan nyomkodjuk meg.

 

Az előre elkészített tölteléket tegyük a réteslapokra, simítsuk el, és szeletelt őszibarackot tegyünk a tetejére. Ha elkészültünk, a következő csomag réteslapot szintén vajazzuk meg, és egyben tegyük a tetejére.

Simítsuk és egy kicsit a széleket nyomkodjuk be, a tepsiből kilógó réteslapot, vágjuk le körbe egy ollóval. Ezt követően a széleket hajtsuk be, úgymond zárjuk be a széleket.

 

Kenjük meg a tetejét olvasztott kókusz olajjal/vagy vajjal, és egy késsel vagdossuk be átlósan a tetejét. Ha elkészültünk, tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 35-45 perc alatt ropogósra, arany barnára sütjük.

 

Amíg sül a túrós-barackos rétesünk, addig egy maréknyi mandula pelyhet, egy száraz serpenyőbe pirítsunk meg. Ha kész, öntsük ki egy tányérba, ne hagyjuk benne, mert a forró serpenyőbe tovább pirulhat.

Az elkészült rétesünk tetejét locsoljuk meg juharsziruppal és szórjuk meg pirított mandulával.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Címkék:
Tovább a blogra »