Barackos-túrós rétes juharsziruppal és pirított mandulával
Hozzávalók:
2 csomag réteslap
kb. 10-15 dkg olvasztott kókuszzsír vagy vaj
Töltelék:
500 g túró vagy ricotta
20 dkg mascarpone
2 tojás sárgája
185 ml kókuszcukor vagy Agave szirup
1 nagy citrom reszelt héja
1 db őszibarackbefőtt – lecsepegtetve, félbe vágva
Máz:
juharszirup
pirított apróra vágott mandula
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt.
*Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:
Készítsük el a rétes töltelékét. Egy tálban a fenti töltelék hozzávalókat, keverjük el egy robotgéppel, de csak épp hogy, mert ha nagyon elkeverjük, akkor a túró úgymond kicsapódhat. De egy fakanállal is jól el tudjuk keverni. Ha elkészültünk, tegyük félre. (Ne ijedjünk meg, a kókuszcukortól, karamellás színe lesz, viszont az élvezeti értéke fenomenális, és a lényeg, hogy egészséges sütemény. Viszont édesíthetjük, Agave sziruppal is.)
A tepsit kenjük ki kézzel, egy darabka kókuszsírral vagy vajjal.
Ezt követően, az egyik csomag réteslapot szétszedjük, és megkenünk, egyenként olvasztott kókuszzsírral vagy vajjal, egy ecset segítségével, és egy vizes konyharuhára rakjuk egymásra rétegezve.
Ha elkészültünk, helyezzük a tepsibe, és egyengessük el a széleknél, egy picit és óvatosan nyomkodjuk meg.
Az előre elkészített tölteléket tegyük a réteslapokra, simítsuk el, és szeletelt őszibarackot tegyünk a tetejére. Ha elkészültünk, a következő csomag réteslapot szintén vajazzuk meg, és egyben tegyük a tetejére.
Simítsuk és egy kicsit a széleket nyomkodjuk be, a tepsiből kilógó réteslapot, vágjuk le körbe egy ollóval. Ezt követően a széleket hajtsuk be, úgymond zárjuk be a széleket.
Kenjük meg a tetejét olvasztott kókusz olajjal/vagy vajjal, és egy késsel vagdossuk be átlósan a tetejét. Ha elkészültünk, tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 35-45 perc alatt ropogósra, arany barnára sütjük.
Amíg sül a túrós-barackos rétesünk, addig egy maréknyi mandula pelyhet, egy száraz serpenyőbe pirítsunk meg. Ha kész, öntsük ki egy tányérba, ne hagyjuk benne, mert a forró serpenyőbe tovább pirulhat.
Az elkészült rétesünk tetejét locsoljuk meg juharsziruppal és szórjuk meg pirított mandulával.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza