Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Citromos mentás csirke saslik/almás-uborka salátával…

Otthoni Garden Party…

 

Igazi gasztronómiai élményt nyújthatunk a barátainknak, családunknak, egy kellemes délután és estébe nyúló programként, ha garden partyt szervezünk…

 

 Citromos mentás csirke saslik almás-uborka salátával

 
Egy jó kis sütögetés, beszélgetés, a lényeg, hogy jókat együnk, igyunk és érezzük jól magunkat…

 Nyáron, ősszel akár a kertben, de ha nincs kertünk, nekem sincs… az se baj, sütőben, grillen is bátran elkészíthetjük, és így is egy nagyszerű délutánt varázsolhatunk vendégeinknek, vagy családunknak…

 
Biztos vagyok benne, hogy ez az egyszerű, gyors és egészséges étel, a kedvenced lesz. Mert az eredmény tökéletes, és mennyeien finom falatokat varázsolhatsz az asztalra… 🙂

Kezdőknek is nyugodt szívvel ajánlom… 🙂

 

 Citromos mentás csirke saslik almás-uborka salátával1


Citromos mentás csirke saslik/almás-uborka salátával

Hozzávalók:
1 kg csirke apró hús – vagy pulyka

Pác:
½ csésze olívaolaj
2 ek citromlé
1 ek világos szójaszósz
1 ek ketchup vagy paradicsompüré 
½ kk *oregáno
1 ek friss menta – apróra vágva
2 gerezd fokhagyma – zúzott
1 kk *szecsuani bors mozsárban összetört
½ mk *chili pehely – aki nem szereti, a csípőset az elhagyhatja

Sütéshez:
kaliforniai paprika
zöldpaprika
paradicsom
lila hagyma

Salátához:
2 nagy zöld alma
1 lime lé
1 ek menta levél
½ kígyó uborka
1 ek méz

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

 

Citromos mentás csirke saslik almás-uborka salátával

Elkészítés:
Ha a bambusz nyársunk van, akkor áztassuk a fa nyársakat vízbe, legalább 5 percig.

Egy kis fémtálban keverjük össze a fenti pác hozzávalókat. Alaposan keverjük össze. Beletesszük a húst, egy éjszakát keresztül, pácoljuk. Vagy minimum 1 órán keresztül, minél több ideig pácoljuk, annál finomabb lesz a hús.

Citromos mentás csirke saslik almás-uborka salátával2

Közben elkészítjük a salátát. A kígyóuborkát meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A zöld almát megmossuk, magházát kivágjuk, és hasonló darabokra vágjuk, mint az uborkát. Friss mentát beletépkedjük, olíva olajjal meglocsoljuk, és mézet csurgatunk rá, és egy egész lime levét facsarunk rá. Jó összekeverjük és félre tesszük.

A darabolt apró húst húzzuk a nyársra rétegezve, közéje a nagyobb darabokra vágott zöldpaprikát, kaliforniai paprikát, hagymát, paradicsomot. Egy kicsit sózzuk meg minden oldalát.

Citromos mentás csirke saslik almás-uborka salátával1

Grill sütőben, közepes tűzön kb. 6-8 perc oldalanként süssük, amíg jó ropogós nem lesz.

Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával és lime-mal kínáljuk.

*Tipp: A sütőben is megsüthetjük, a sütőrácson, kb. 30 perc, viszont ebben az esetben a sütő aljára, sütő lemezt vagy tepsit helyezzünk, amibe lecsöpögni tud a sült hús szaftja. Viszont itt is forgatni kell többször. Érdemes a maradék páclével időközönként locsolgatni, és egy kis olívaolajjal. Másik megoldás, ha alufóliába csomagoljuk, ráöntjük a maradék páclevet, és kb. 20 perc letelte után levesszük a fóliát, és úgy süssük tovább ropogósra a húst.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!