Otthoni Garden Party…
Igazi gasztronómiai élményt nyújthatunk a barátainknak, családunknak, egy kellemes délután és estébe nyúló programként, ha garden partyt szervezünk…
Egy jó kis sütögetés, beszélgetés, a lényeg, hogy jókat együnk, igyunk és érezzük jól magunkat…
Nyáron, ősszel akár a kertben, de ha nincs kertünk, nekem sincs… az se baj, sütőben, grillen is bátran elkészíthetjük, és így is egy nagyszerű délutánt varázsolhatunk vendégeinknek, vagy családunknak…
Biztos vagyok benne, hogy ez az egyszerű, gyors és egészséges étel, a kedvenced lesz. Mert az eredmény tökéletes, és mennyeien finom falatokat varázsolhatsz az asztalra… 🙂
Kezdőknek is nyugodt szívvel ajánlom… 🙂
Citromos mentás csirke saslik/almás-uborka salátával
Hozzávalók:
1 kg csirke apró hús – vagy pulyka
Pác:
½ csésze olívaolaj
2 ek citromlé
1 ek világos szójaszósz
1 ek ketchup – vagy paradicsompüré
½ kk *oregáno
1 ek friss menta – apróra vágva
2 gerezd fokhagyma – zúzott
1 kk *szecsuani bors mozsárban összetört
½ mk *chili pehely – aki nem szereti, a csípőset az elhagyhatja
Sütéshez:
kaliforniai paprika
zöldpaprika
paradicsom
lila hagyma
só
Salátához:
2 nagy zöld alma
1 lime lé
1 ek menta levél
½ kígyó uborka
1 ek méz
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Ha a bambusz nyársunk van, akkor áztassuk a fa nyársakat vízbe, legalább 5 percig.
Egy kis fémtálban keverjük össze a fenti pác hozzávalókat. Alaposan keverjük össze. Beletesszük a húst, egy éjszakát keresztül, pácoljuk. Vagy minimum 1 órán keresztül, minél több ideig pácoljuk, annál finomabb lesz a hús.
Közben elkészítjük a salátát. A kígyóuborkát meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A zöld almát megmossuk, magházát kivágjuk, és hasonló darabokra vágjuk, mint az uborkát. Friss mentát beletépkedjük, olíva olajjal meglocsoljuk, és mézet csurgatunk rá, és egy egész lime levét facsarunk rá. Jó összekeverjük és félre tesszük.
A darabolt apró húst húzzuk a nyársra rétegezve, közéje a nagyobb darabokra vágott zöldpaprikát, kaliforniai paprikát, hagymát, paradicsomot. Egy kicsit sózzuk meg minden oldalát.
Grill sütőben, közepes tűzön kb. 6-8 perc oldalanként süssük, amíg jó ropogós nem lesz.
Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával és lime-mal kínáljuk.
*Tipp: A sütőben is megsüthetjük, a sütőrácson, kb. 30 perc, viszont ebben az esetben a sütő aljára, sütő lemezt vagy tepsit helyezzünk, amibe lecsöpögni tud a sült hús szaftja. Viszont itt is forgatni kell többször. Érdemes a maradék páclével időközönként locsolgatni, és egy kis olívaolajjal. Másik megoldás, ha alufóliába csomagoljuk, ráöntjük a maradék páclevet, és kb. 20 perc letelte után levesszük a fóliát, és úgy süssük tovább ropogósra a húst.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: