Ízek és színek…
Fasírt újra gondolva…
Egészségesen, pikánsan, sajtosan egy isteni finom salátával, ennek senki nem tud ellenállni… 🙂
Tudtad, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak? Te is próbáld ki ezt a nagyszerű fogást ebédre! 30 perc alatt készen van, csak összekeverjük, süssük és már is ehetjük is… 🙂
Érdemes kipróbálni! Szinten biztos, hogy a kedvencek közé fog kerülni. Olyan egyszerű recept, hogy bárki el tudja készíteni és az íze csodás! Kezdőknek is bátran ajánlom… 🙂
Fitness ínyenc sajtos fasírt/vegyes salátával
Hozzávalók:
1 kg darált pulykahús
3 nagy szál zöldhagyma – zöldjével együtt
1 paprika – apróra vágva
5 pici piros chili – aki nem szereti a pikáns ízt, a felét magozza ki
2 kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve
1 kk *Himalája só
1 kk *kakukkfű
1 kk *Marokkói fűszerkeverék
2 nagy gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem – apróra vágva
2 db nyers tojás
30 dkg reszelt cheddar sajt
4 db „10 perces” főtt kemény tojás – apróra vágva
Sütéshez:
2-3 ek kókuszzsír
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
A tojás tegyük fel főzni, egy lábas hideg vízbe, és tegyünk bele egy kk sót a vízbe.
*Katt a képre, ha nagy méretben, meg szeretnéd tekinteni:
Forrástól számított 10 perc alatt készen van.
Ha elkészült a tojás, öntsük le róla a meleg vizet, és hideg vízzel töltsük fel, és törjük meg egy kicsit a tojásokat, így a héj alá vándorol a víz, amíg hűl és könnyebben lehet megpucolni.
Amíg fő a tojás keverjük össze a pulykahúst a fenti fűszerekkel, a 2 db nyers tojással és a reszelt sajttal. (Nem kell bele zsemle, és nem kell megszórni zsemlemorzsával sem)
Tegyünk egy serpenyőbe kókuszzsírt és kezdjük el felhevíteni.
Közben, keverjük hozzá a szeletelt és apróra vágott kemény tojásokat a húshoz, keverjük össze, formázzunk belőle kis gombócokat, melyet lapítsuk le a tenyerünkkel. És süssük ropogósra a kókuszzsírban. Egészséges és isteni finom, vegyes salátával tálaljuk.
Vegyes saláta:
uborka
paprika
retek
1 db Golden alma
1 nektarin
1 db zöldhagyma
szezámmag
½ csokor petrezselyem
1 db narancs leve és 1 db narancs szeletek cikkekre vágva
extra szűz olívaolaj
*Himalája só
Elkészítés:
Felvágjuk salátának valót csíkokra, egy csipetnyi sót teszünk rá és rácsavarunk egy narancslevet, egy kis olíva olajjal egy picit meglocsoljuk.
Szezámmaggal, narancs és nektarin cikkelyekkel, petrezselyemmel díszítjük.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: