Kókuszos ropogós sült banán/vanília fagylalttal és pirított kókusszal…

Bűntudat nélkül nassolni!

 Kókuszos ropogós sült banán-vanília fagylalttal és pirított kókusszal9

Ha rád tör az édesség utáni vágy, érdemes elkészíteni ezt az egyszerű, laktató, egészséges finomságot. 🙂

 Kókuszos ropogós sült banán-vanília fagylalttal és pirított kókusszal8

A világ legfinomabb édessége! Az egész család imádja, ha tehetném, mindennap megsütném. 🙂

 Kókuszos ropogós sült banán-vanília fagylalttal és pirított kókusszal7

A banán tele van A-, B1-, B2-, B6- és C-vitaminnal, foszforral, magnéziummal, nátriummal, káliummal, vassal, cinkkel és rostokkal. 30 perc alatt egy kényeztető finomságot varázsolhatsz a családod asztalára. A gyerekek odáig lesznek érte, meg vissza. Kell ennél több? Próbáljátok ki. 🙂 Kezdőknek is ajánlom, mert nagyon egyszerű elkészíteni.

Kókuszos ropogós sült banán-vanília fagylalttal és pirított kókusszal4 



Kókuszos ropogós sült banán/vanília fagylalttal és pirított kókusszal

Hozzávalók:

4 db banán félbevágva

Nedves anyagok:

1 db tojás

50 ml *kókusztej

100 ml szénsavas ásványvíz

Összekeverni

Száraz anyagok:

205 ml = (1/2 cup és 1/3 cup) Bio tönkölybúza fehér liszt vagy Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék – Aldiban kapható

80 ml = (1/3 cup) kukoricaliszt

½ mk szódabikarbóna

1 csipet *Himalája só

2 kk *kókuszcukor

Összekeverni

Bundázásához:

125 ml = (½ cup) kukoricaliszt

250 ml = (1 cup) kókuszreszelék

Sütéshez:

Kókuszzsír

Díszítéshez/tálaláshoz:

vanília fagylalt – Sparban lehet kapni, nagyon finom, gluténmentes dobozos vanília fagylaltot

menta levél

1 maréknyi pirított kókuszreszelék

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

 

Elkészítés:

Vegyünk elő egy serpenyőt és szárazon tegyünk bele egy maréknyi kókuszreszeléket, és pirítsuk meg, ha elkészültünk, öntsük ki egy tálkába mindenképpen, mert a forró serpenyőbe tovább sülhet és eléghet. (hamar pirul, így ne hagyjuk ott, hanem figyeljünk rá és kevergessük.)





Egy tálba tegyük bele a nedves anyagokat, egy másikba keverjük össze a száraz anyagokat, utána öntsük a szárazanyagokat a nedves anyagokhoz, és egy habverő segítségével keverjük simára. Úgymond sűrűbb palacsinta tésztát készítünk a fenti alapanyagokból.

Egy tányérba keverjük össze a bundázáshoz lévő alapanyagokat és tegyük félre. Vegyünk elő egy serpenyőt és tegyünk bele 3 ek kókuszzsírt és hevítsük fel forróra. Közben, a banánokat pucoljuk meg és vágjuk félbe.



Ezt követően a banánokat mártsuk bele a palacsintatésztába és utána a lisztes-kókuszreszelékbe forgassuk meg, hogy mindenhol jól befedje a kókuszreszelék, és tegyük a forró kókuszolajba. Hamar sülnek, tehát gyorsan kell dolgozni, és vigyázni rá, hogy nehogy elégjen. Hiszen csak a kókuszos panírnak kell szép arany barnára sülni. (Úgy sütjük, mintha rántott sajtot sütnék, ez a lényege, ott sem kell, hogy a sajt kifolyjon.) Ha megsültek a kókuszos sült banánok, szedjük egy papírszalvétára.

 

Ha elkészültünk tálaljuk egy-két gombóc vanília fagylalttal és szórjuk meg pirított kókuszreszelékkel és díszítsük mentalevéllel.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »