Szaftos hétfűszeres sült csirke/csicseriborsó salátával…

Élvezd a tökéletes élményt…

 

Könnyű, sziporkázó íz harmónia kavalkádot varázsolhatsz az asztalra a családodnak, ez több mint jó, egyszerűen fenséges és mennyei…. ropogós, szaftos csirkét a csicseriborsó saláta koronázza meg… 🙂

 

Egy fárasztó nap után, a családi asztalnál, – nincs is jobb, mint egy jó és ízletes vacsora, egy pohár jó bor kíséretével… – ahol  elmesélhetjük egymásnak a napi történéseinket… Ehhez a pillanathoz társulnék hozzátok, egy vacsora tippel, próbáljátok ki, nagyon finom… 🙂

 

Az egyszerű csicseriborsó saláta is, gyorsan összedobható, kiadós és nagyon finom. Köretként bármilyen sült húsok mellé tálalva, vagy csak önmagában fogyasztva is kiváló választás bármikor… 🙂

 

Szaftos hétfűszeres sült csirke/csicseriborsó salátával

Hozzávalók:

4 db csirkecomb alsó/felső

*Himalája só

*ötbors fűszer – mozsárban összetört

kb. 4-5 kk *Kínai hétfűszer keverék

Csicseriborsó saláta:

Hozzávalók:

1 db üveges csicseriborsó

4-5 db koktélparadicsom

1-2 db paprika

1 db kisebb lila hagyma

1 gerezd fokhagyma

½ csokor petrezselyem

½ citrom leve

egy csipet *Himalája só

egy csipet *ötbors fűszer – mozsárban összetörve

2-3 ek extra szűz olíva olaj

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

 

Elkészítés:

A csirkecombokat mossuk meg és tegyük egy műanyag tálba, tegyünk rá 3 púpos ek sót, öntsük fel vízzel, hogy ellepje, fedjük le és tegyük a hűtőbe egy éjszakán keresztül.

Ha letelt az idő, vegyük elő a csirkecombokat a hűtőből, öntsük le róla a vizet, mossuk le a csirkecombokat, és itassuk le róla a felesleges vizet papírszalvétával, vagy konyharuhával. Közben melegítsük elő a sütőt.

 

Ezt követően sózzuk egy picit, majd borsozzuk, és hétfűszer keverékkel dörzsöljük be mindenhol, jól masszírozzuk a csirkébe a fűszerkeveréket.

Ha elkészültünk tegyük egy tepsibe a csirkét, tegyünk rá 2 ek kókuszzsírt elosztva, és fedjük le alufóliával és süssük 1 órán keresztül, majd vegyük le az alufóliát és kb. 10-15 perc alatt süssük ropogósra.

Amíg sül a csirkénk, készítsük el a csicseriborsó salátánkat:

 

Elkészítés:

A csicseriborsóról öntsük le a levét, majd tegyük szűrőbe és hideg vízzel öblítsük le, és hagyjuk lecsepegtetni.

 

A paradicsomot, paprikát vágjuk kisebb kockákra. Tegyük egy salátás tálba. Majd a lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg és egy evőkanál balzsamecettel locsoljuk meg. Tegyük félre 15 percre, így elveszíti a csípős erejét, lágy és édeskés lesz az íze. Ha letelt az idő, akkor öntsük le róla a levét, és öblítsük le, majd csepegtessük le.

 

Addig egy tálkába a citromlevet keverjük el az olívaolajjal, ízesítsük sóval és borssal, majd ezt követően a fokhagyma nyomon átpasszírozott fokhagymával. Jól keverjük össze.

 

Egy salátás tálba forgassuk össze a csicseriborsót, a zöldségeket (paradicsom, paprika, lila hagyma) és locsoljuk meg az öntettel, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ha kell még hozzá só vagy bors, ízesítsük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

 

Ha a szaftos hétfűszeres csirkecombok megsültek, akkor csicseriborsó salátával tálaljuk.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »