Chilis szószban pácolt sült csirke falatok/szezámmagos salátával…

Kalandjaink a konyhában, ha nincs túl sok időnk…

 

 

Ma igazi lélekmelegítő finomságot készítettem. Az egyik kedvencem, mert hihetetlenül egyszerű, gyorsan 30 perc alatt, hipp-hopp, varázslatos és egészséges, pikáns vacsorát készíthetsz… Afrodiziákum a javából, így, ha fülledt erotikára vágysz, ezt ki kell próbálnod, a chili és az édes íz, szinte kiváló ajzószer… 🙂

 

Arról nem is beszélve, hogy egyszerűen imádni való! Akár igazi vendégváró vagy buli kaja is lehet, mellyel feldobhatod az unalmas hétköznapokat… 🙂

  

 

Chilis szószban pácolt sült csirke falatok/szezámmagos salátával

Hozzávalók:


½ kg csirkemellvagy én a hentesnél csirke szárnytő falatkákat is szoktam venni, ami már lebőrözve van

Pác:

½ üveg *édes-chili szósz

Köret:

1 zacskó reszelt káposzta/sárgarépa

1 db zöldhagyma

6 db koktél paradicsom

pici kéksajt apróra tördelve – vagy ha ezt nem szeretjük, akkor másféle sajtot használjunk pld. mozzarella vagy camembert…

1 ek *balzsamecet

1 ek extra szűz olíva olaj

4-5 db burgonya – szalma csíkokra vágva

*Himalája só

Mártogatós:

*édes-chili szósz

Sütéshez:

kókuszzsír

2 ek kukoricaliszt

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

 

Elkészítés:

A húst kis falatkákra vágjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük róla a vizet, és besózzuk.

Ezt követően egy tányérba helyezzük, és egy fél üveg chili szószt öntünk rá. Minimum ½ óráig pácoljuk, de még jobb, ha egy egész éjszakán át. – Én mindig előretervezek, hogy mit eszünk, így a pácoláshoz a húst egy éjszakán át szoktam a hűtőbe érlelni, hogy az ízek még jobban összeérjenek -.

Közben mossuk meg a burgonyát, és vágjuk fel szalma vékonyságúra, és tegyük egy szűrőbe és úgy egy tál vízbe, hogy ne barnuljon meg.

 

Amikor ezzel is készen vagyunk, készítsük össze a salátánkat, egy tálba tegyük bele a zacskóból kiszedett reszelt káposztát/sárgarépát. Tegyük hozzá a félbe vágott paradicsomot, vágjuk karikára a zöldhagymát, ezzel is szórjuk meg, locsoljuk meg balzsam ecettel és olíva olajjal, és egy salátás kanállal keverjük össze. Tálalásnál pici kéksajtot daraboljunk rá.

 

Most térjünk vissza a husikánkhoz. Ha letelt az idő, átszedjük egy tálba egy villa segítségével, a pácos húst, és 2 púpozott kanál kukoricalisztet keverünk hozzá, és egy kanál segítségével elkeverjük, hogy mindenhol érje a kukoricaliszt, és forró kókuszzsírba kisütjük.

 

Ha elkészült, akkor a burgonyát is, melyet lecsöpögtettünk, kisütjük, ha kisültek, akkor egy csipet Himalája sóval sózzuk.

 

Tálaljuk az édes-chili szószban pácolt sült csirkemell falatkákat az elkészített salátával, szezámmaggal, apróra vágott zöldhagymával és pici kéksajttal szórjuk meg. Pikáns chili szószmártogatóst adhatunk hozzá még, az intenzívebb ízek fokozása érdekében.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »