Csokoládés-narancsos sütőtökös torta
Hozzávalók:
Tészta alaphoz:
4 tojás
12 dkg kókuszcukor
1,5 dl kókuszolaj
1,5 dl víz
26 dkg Bio tönköly fehér búzaliszt
1,5 csomag sütőpor
2 ek Holland light zsírszegény kakaópor
pici csipet *Himalája só
1 tábla 70-85 % étcsokoládé
Töltelék:
1 kisebb sütőtök – de ha nagyobbat kapunk, az se baj, használjuk fel csak a felét, a másik feléből, lehet belőle készíteni mandulás sütőtök krémlevest…
egy csipet *Himalája só
250 g mascarpone
1 zacskó vaníliás puding – főzős és cukormentes
3 ek kókuszcukor
2 db narancs reszelt héja
(ha sűrűbb lenne a krém, akkor még hígítsuk egy kis tejszínnel és narancslé keverékével, ez a sütőtök mennyiségétől függ)
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
A 4 tojás sárgáját, cukorral habosra keverjük egy robotgép segítségével, és ezt követően, hozzáadjuk fokozatosan az olajat, majd a vizet, és habosra keverjük.
Ha elkészültünk, akkor adjuk hozzá a lisztet, sütőport és kakaóport. Megint jól keverjük el. Ha kész tegyük félre.
A csokoládét, gőz felett olvasszuk fel, és ha egy kicsit hűlt adjuk a masszához.
A 4 tojás fehérjét verjük kemény habbá a robotgéppel, egy pici csipet sóval. Ha kész adjuk a kakaós-csokoládés masszához és egy spatula vagy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje habot. – Először csak egy kanállal, utána mehet a többi tojásfehérje hab.
Egy kapcsos tortaformába tegyük sütőpapírt, oldalát vékonyan kókuszzsírral vagy vajjal kenjük körbe ki, és öntsük bele a kakaós masszát. Előmelegített sütőben, 20-23 perc alatt készre sütjük. – 17 percnél tűpróba -.
Vágjuk fel a sütőtököt, tegyük egy tepsibe és egy süssük meg, kb. 20-30 perc.
Amíg a sül a tök, addig készítsük el a vaníliás pudingot az utasításnak megfelelően, viszont 500 ml tej helyett csak 400 ml főzzük sűrűre. Ha kész, 3 ek kókuszcukorral ízesítsük, és tegyük félre hűlni.
Ha megsült a sütőtök, hagyjuk egy kicsit hűlni és utána szedjük le a héját, és tegyük egy tálba. Egy robotgéppel keverjük össze egy kicsit, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarpone-t, a vaníliás pudingot, és egy narancs reszelt héját. Keverjük össze, és tegyük a torta tetejére, simítsuk el. Vagy akár meg is tölthetjük a tortát.
Ezt követően tegyük a hűtőbe fél órára. Tálalásnál, díszíthetjük, reszelt étcsokoládéval, és tejszínhabbal kínáljuk, melyet habszifonba készítsünk el. 🙂
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza