Ünnepi ajánlat – Előétel: Leves…
Ajánlatom az ünnepi menühöz, egy leves, egy főétel és egy desszert finomságot olvashattok a következő blog oldalamon. Bármilyen ünnep is legyen, Hálaadás, Karácsony, vagy egy kis családi ünnep… ezek az ételek, nem luxus kategóriába tartoznak, nem drágák és egyszerűen bárki el tudja készíteni, ízletesek, finomak és mutatósak… 🙂
Ezt az előételt én most Hálaadásra készítettem. Ez a finomság, egyszerű és gyorsan elkészíthető mindösszesen 30 perc és készen van…
Isteni finom ez a mandulás-mogyorós sütőtök krémleves, olyan aranylóan sárga, mint a nap, és lágyan selymesen elterül a szánkban, és az ízlelő bimbóink íz kavalkádot játszanak a roppanós mandulás mogyorós puszedli kíséretében…
Érdemes kipróbálni, a gyerekek is imádni fogják… 🙂
Mandulás-mogyorós sütőtök krémleves
Hozzávalók:
1 db nagyobb sütőtök tök fele – ami marad azt a desszertnél felhasználjuk
1 db közepes vöröshagyma fele – nagyon apróra vágva
1 db nagyobb gerezd fokhagyma fele – nagyon apróra vágva
½ kk *Himalája só
2 ek kókuszolaj
¼ kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve
1 zacskó tejszín
8-15 db mogyorós-mandulás puszedli – a mennyiség függ a sütőtök méretétől -, de igényink szerint, lehet bele tenni többet is…, kóstoljátok meg…
1 ek Agávé szirup – ha szükséges, és édesebben szeretnénk, mondjuk a gyerekeknek…
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Pucoljuk meg a tököt, és vágjuk fel kockákra.
Ha készen vagyunk, tegyük egy tepsibe, sózzuk meg, locsoljuk meg 1 ek kókuszolajjal, forgassuk össze a kezünkkel, és süssük puhára, kb. 20-30 perc.
Amíg sül a sütőtök, addig a hagymát vágjuk apróra és a fokhagymát is, és egy ek kókuszolajon dinszteljük meg. Ha kész, tegyük félre.
A következő lépés, hogy mandula pelyhet pirítsuk meg egy száraz serpenyőbe. Figyelve rá csak pár perc, mert hamar odaég. Ha kész, öntsük ki egy tálkába, mert a serpenyőbe tovább pirulhat, és így elég. Ezt követően, ezt is tegyük félre. Amire ezekkel elkészülünk, addigra már kész is kell lennie a sütőtöknek.
A megsült tököt, tegyük bele egy turmixba, adjuk hozzá a dinsztelt hagymát, borsozzuk és adjuk hozzá a tejszínt. Jól keverjük el simára.
Ezt követően, 8-15 db mandulás-mogyorós puszedlit morzsoljunk bele. Ha keményebb a puszedli, akkor mozsárban vagy darálón törjük meg egy kicsit, ha nincs egyik se, akkor tegyük egy zacskóba és nyújtófával törjük apróra, de nem kell liszt állagúra törni, hanem inkább egy kicsit morzsásabb nagyobb állagú legyen.
Ha elkészültünk, tegyük a megtört puszedlit a levesbe, és keverjük el egy fakanállal. Kóstoljuk meg a levest, és ha igényli, tehetünk bele a fenti mennyiségből még puszedlit.
Öntsük tálkákba és máris kínálhatjuk, szórjuk meg a tetejét pirított mandula pehellyel, puszedli morzsával. Így bizony a gyerekek is tuti megeszik, és a vitamint is megkapja a kis szervezetük.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: