Mediterrán tejszínes-barbecue tenger gyümölcse/indiai lepénykenyérrel
Hozzávalók:
1 zacskó (500 g) Bella Mare gyorsfagyasztott tenger gyümölcse keverék
1 zacskó tejszín
½ citrom
1 kk *ötbors fűszer-mozsárban összetörve
½ kk *Himalája só
1-2 zöldhagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 kk *rákbarbecue fűszer
½ ek kókuszzsír
¼ -½ ek *tápióka liszt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
A mirelit tengergyümölcsét, szűrőbe tesszük, és hideg vízzel leöblítjük, tegyük félre lecsepegtetni.
*Katt a képre, ha nagy méretben meg szeretnéd tekinteni:
Egy serpenyőbe hevítsük fel a kókuszzsírt. Dobjuk rá a karikára vágott zöldhagymát, paprikát keverjük el és kb. 1 percig dinszteljük.
Ezt követően adjuk hozzá a negyedekbe vágott paradicsomot, és a tenger gyümölcse keveréket.
Fűszerezzük és ízesítsük, a citrom levével, ötborssal, sóval, rákbarbecue fűszerrel. Keverjük el és 5-8 percig főzzük.
Ezt követően adjuk hozzá a tejszínt és ½ ek tápióka lisztet. Jól keverjük el, várjuk meg amíg összerottyan és kész is.
Tálalásnál citrommal és indiai kenyérrel tálaljuk. Egy finom pohár bort is kínálhatunk hozzá.
Indiai lepénykenyér és Naan kenyér elkészítését az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatod:
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/10/01/rozmaringos-chilis-sutotok-kremlevesjoghurtos-indiai-lepenykenyerrel/
https://mediterran.cafeblog.hu/2015/11/04/zoldbabos-garnelarakkokuszos-martogatossal-es-naan-kenyerrel/
Gluténmentes naan kenyér recept:
https://mediterran.cafeblog.hu/2017/04/04/tex-mex-finomsagok/
Tengeri herkentyűk és még sok más finomságok, az alábbi oldalon is megvásárolhatóak:
http://www.rozmar.hu/box/termekek
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
És akkor nézzük meg, milyen hatással van a szervezetünkre a tenger gyümölcse…
Mediterráneumnak nevezzük a Görögországtól Portugáliáig húzódó területet, az egész Földközi-tenger partvidékét, amit kék ég, határtalan tenger, harmónia és vendégszeretet ural végestelen végig. A déli élet egyik misztikus, egyben igen hétköznapi valósága az ételek és italok mássága és természetesen a gasztronómián keresztül a mediterrán népek életébe tekinthetünk.
A tenger gyümölcsei nagyon egészségesek, foszfortartalmuk segíti a csontok és a fogak felépülését, az idegrendszer ideális működését, a fehérje-, szénhidrát-, zsíranyagcserét. Szervezetünk foszforvegyületek formájában raktározza a tartalékenergia egy részét, így e célból is hasznos az étkezésben.
A tengeri állatok az emberi szervezet méregtelenítését segítő taurint is tartalmaznak, ami a teljesítőképesség és az egészség általános megőrzésének folyamataiban is szerepet kap, többek közt az izomsejtekben szabályozza a folyadékok szintjét, az ásványok szállítását, hatással van az inzulin- és az adrenalinszintre, a zsiradékok emésztésére, az anyagcserére, a koleszterinszintre, az immunrendszerre, a sperma- és az epetermelésre.
A tenger gyümölcseiből nyerhető ásványi anyagok és vegyületek más táplálékokból csak részlegesen szerezhetők be. Hazákban ezért hangsúlyozzák a halfogyasztást: a halak a legolcsóbb termékek tengerrel nem rendelkező országunkban a szükséges tápanyagok beszerzésére. Forrás: mindmegette.hu