Ropogós fokhagymás két sajtos bagett…

Gyors éhségűző

 

Ha ezt a szendvicset készíted, garantáltan nem marad éhen senki… 🙂

Ropogós fokhagymás két sajtos baguette

 

Hogy miért is szeretjük, mert hasonló a meleg szendvicshez, és egy kis változatossággal, mégis egy kicsit más, gyors, tápláló és finom megoldás, ha már nagyon éhesek vagyunk…

 Ez a ropogós fokhagymás két sajtos bagett, egy nagyon egyszerű és finom reggeli vagy vacsora, egy finom forró teával, nyami…, az biztos, hogy a gyerkőcök is imádják… 🙂 érdemes kipróbálni… 

Ropogós fokhagymás két sajtos baguette2



Ropogós fokhagymás két sajtos bagett

Hozzávalók:

1 db baguette

100 g puha vaj

friss petrezselyem apróra vágva

2-3 gerezd fokhagyma – ízlés szerint

*Himalája só – ízlés szerint, ha szükséges, de vigyázva, hiszen a sajt is sós…

frissen őrölt *ötbors

1 tejszínes tubusos krémsajt

½ friss kapor

½ zöldhagyma – vagy snidling

5 dkg cheddar sajt

Ciabatta bagett elkészítéséről az alábbi blog bejegyzésemnél olvashattok:

https://mediterran.cafeblog.hu/2015/01/29/barbecue-chilis-csirketeljeskiorlesu-ciabattaval-es-joghurtos-parmezanos-ontettel/

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A bagettet bevagdossuk, hosszában és keresztbe, de nem vágjuk át teljesen az aljáig, inkább a háromnegyedig.

A puha vajat kikeverjük a tejszínes krémsajttal, sóval, borssal, az összezúzott fokhagymával és az apróra  felaprított petrezselyemmel, kaporral, újhagyma zöldjével. A bagett réseibe beletöltjük a krémes fűszeres masszát.

Ezt követően, vékony szeletelt cheddar sajtot is teszünk a résekbe. Végül a krémes fűszeres masszával a tetejét is megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-15 percig sütjük. Akkor jó, amikor a sajt ráolvad.  Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott kaporral, újhagymával.



Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »