Baconbe tekert avokádó sütve/spenótos vegyes salátával
Hozzávalók:
3 db avokádó
1 tálca vékony húsos bacon szalonna
csipetnyi *ötbors fűszer – mozsárban összetörve
Saláta:
jégsaláta
zacskós hűtőt spenót
1 doboz koktél paradicsom
Kalifornia paprika
apró magvas saláta magkeverék és tökmag
2 db lime – ízlés szerint
6 ek extra szűz olíva olaj – ízlés szerint
Sütéshez:
2-3 ek kókuszzsír
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
A salátákat tegyük egy tálba, a koktél paradicsomot vágjuk félbe, a kaliforniai paprikát negyedekbe, vagy kockára, ezt követően a lime levet és olíva olajat keverjük össze és öntsük a salátára, keverjük össze és tegyük félre.
Az avokádót megpucoljuk, a magját eltávolítjuk. Félbe aztán negyedbe hosszanti irányba vágjuk.
*Tipp: Úgy tudjuk megnézni, hogy érett az avokádó a boltban, ha a tetejét (nem az oldalát) egy picit megnyomjuk, és ha puha, akkor érett. Ha esetleg nem érettet kapunk, akkor a konyhapulton újságpapírba csomagolva pár nap alatt megérik.
Ezt követően egy bacon szalonnát kitekerünk, és egy darabnyi avokádót borsozzunk meg egy kicsit és tegyük a szalonnára és tekerjük fel. Ha készen vagyunk, tegyük félre.
Egy serpenyőbe hevítsük fel forróra kókuszzsírt és süssük arany barnára az avokádóval töltött bacon szalonnákat. Nekem maradt még egy kis bacon szalonnám, apróra vágtam és kisütöttem.
Ha kész, szedjük ki egy papírszalvétára. Tálalásnál, halmozzuk a salátát a tányérokra, és tegyük a tetejére a kisütőt baconbe tekert avokádót, szórjuk meg apró magvas magkeverékkel és tökmaggal és az apróra vágott kisütött bacon szalonnával.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza