Gyors, egyszerű és elronthatatlan családi süti, amikor gyorsan kell valami finomság, ez mindig bevetésre kész, és az íze mennyei… 🙂
Én csak úgy nevezem, egyelek meg sütim 🙂 … Ez egy nagyon egyszerű, és bizony nagyon kapós süti. A lányom keze munkáját dicséri. 🙂 Legyen bármilyen alkalom, vagy csak úgy, amikor nassolni való kedvünk van, és egy finom édességre vágyunk, ez az egyszerű nutellás csokoládés torta nem maradhatnak ki a menüsorból.
Dőlj hátra, készíts egy finom kávét és egy szelet sütivel élvezd a napot, és gondolj arra, a dolgok valójában úgy jók, ahogy vannak… 🙂
Csokoládés nutellás torta
Hozzávalók:
28 cm átmérőjű tortaformához
Kakaós piskótatészta
8 db tojás
16 dkg kókuszcukor
*12 dkg Bio tönköly fehér búzaliszt
*4 dkg holland kakaópor
1 kk sütőpor
1 csipet Himalája só
*Ha nem kakaós alapot szeretnénk, akkor elhagyjuk a kakaóport és 16 dkg lisztet használunk.
Krém:
250 g mascarpone
1 csomag csokoládé puding – főzős
450 ml tej
200 g nutella
Házi csokoládés nutellával is elkészíthető, mely elkészítését, itt találjátok:
https://mediterran.cafeblog.hu/2014/08/27/hazi-csokolades-nutella-mokusmogyoroval/
Máz:
2 tábla étcsokoládé
1 kk kókuszolaj
Díszítés:
dekor cukorka, vagy bármi, ami otthon fellelhető
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
- A tojások sárgáját, a fehérjétől különválasztjuk.
- A fehérjét kemény habbá verjük, és közben bele teszünk egy csipet sót.
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, krémes állagúra.
- A lisztet átszitáljuk egy tálba a kakaóporral együtt, és hozzáadjuk sütőport is.
- A tojás sárgás keverékbe 1 ek felvert tojásfehérje habot teszünk, és egy műanyag lapáttal, vagy fakanállal elkeverjük, óvatosan, hogy olyan laza legyen a tészta.
- Ezt követően a többi tojásfehérje habot beletesszük a tojás sárgája masszába, két részletben, és lazán, határozott mozdulatokkal, de óvatosan elkeverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.
- Kanalanként fokozatosan hozzáadjuk a tojásos habhoz az átszitált kakaós-sütőporos lisztet, és óvatosan fakanállal összedolgozzuk, úgy hogy ne törjön össze. Laza és habos marad a tészta massza, akkor is, amikor a lisztet belekeverjük.
- A 28 cm tortaformába, tegyünk az aljára sütőpapit és öntsük bele a kakaós masszát.
- Tegyük az előmelegített sütőbe 180 fokon, és 20 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját. (18 percnél lehet egy hústűvel ellenőrizni, hogy ragad, vagy nem ragad a tészta, ha ragad a tészta, tovább sütjük 20 percig.
*Fontos a fenti sorrendet betartani a piskótatészta készítésnél, mert így könnyű és laza lesz a piskótánk.
Közben elkészítjük a krémet. A csokoládé pudingot a tejjel elkészítjük, sűrűre felfőzzük. Nem cukrozzuk. Ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a mascarpone-t és utána a nutellát. Jól összekeverjük.
Amikor a piskóta kihűlt, kiszedjük a tortaformából, és középen kettévágjuk egy éles késsel. A nutellás krémmel megkenjük.
Elkészítjük a mázat. Vízgőz felett, az apróra tördelt csokoládét egy tálban felolvasztjuk, ha félig megolvadt hozzáadjuk az olajat. Ha teljesen híg állagú a csokoládé, akkor a tortára öntjük, és szépen egyenletesen elkenjük. Dekor cukorkával díszíthetjük. A hűtőbe tesszük dermedésig.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: