Csokoládés nutellás torta…

Gyors, egyszerű és elronthatatlan családi süti, amikor gyorsan kell valami finomság, ez mindig bevetésre kész, és az íze mennyei… 🙂

 

Én csak úgy nevezem, egyelek meg sütim 🙂 … Ez egy nagyon egyszerű, és bizony nagyon kapós süti. A lányom keze munkáját dicséri. 🙂 Legyen bármilyen alkalom, vagy csak úgy, amikor nassolni való kedvünk van, és egy finom édességre vágyunk, ez az egyszerű nutellás csokoládés torta nem maradhatnak ki a menüsorból.

 

Dőlj hátra, készíts egy finom kávét és egy szelet sütivel élvezd a napot, és gondolj arra, a dolgok valójában úgy jók, ahogy vannak… 🙂



Csokoládés nutellás torta

Hozzávalók:

28 cm átmérőjű tortaformához

Kakaós piskótatészta

8 db tojás

16 dkg kókuszcukor

*12 dkg Bio tönköly fehér búzaliszt

*4 dkg holland kakaópor

1 kk sütőpor

1 csipet Himalája só

*Ha nem kakaós alapot szeretnénk, akkor elhagyjuk a kakaóport és 16 dkg lisztet használunk.

Krém:

250 g mascarpone

1 csomag csokoládé puding – főzős

450 ml tej

200 g nutella

Házi csokoládés nutellával is elkészíthető, mely elkészítését, itt találjátok:

https://mediterran.cafeblog.hu/2014/08/27/hazi-csokolades-nutella-mokusmogyoroval/

Máz:

2 tábla étcsokoládé

1 kk kókuszolaj

Díszítés:

dekor cukorka, vagy bármi, ami otthon fellelhető

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt.

  1. A tojások sárgáját, a fehérjétől különválasztjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, és közben bele teszünk egy csipet sót.
  3. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, krémes állagúra.
  4. A lisztet átszitáljuk egy tálba a kakaóporral együtt, és hozzáadjuk sütőport is.
  5. A tojás sárgás keverékbe 1 ek felvert tojásfehérje habot teszünk, és egy műanyag lapáttal, vagy fakanállal elkeverjük, óvatosan, hogy olyan laza legyen a tészta.
  6. Ezt követően a többi tojásfehérje habot beletesszük a tojás sárgája masszába, két részletben, és lazán, határozott mozdulatokkal, de óvatosan elkeverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.
  7. Kanalanként fokozatosan hozzáadjuk a tojásos habhoz az átszitált kakaós-sütőporos lisztet, és óvatosan fakanállal összedolgozzuk, úgy hogy ne törjön össze. Laza és habos marad a tészta massza, akkor is, amikor a lisztet belekeverjük.
  8. A 28 cm tortaformába, tegyünk az aljára sütőpapit és öntsük bele a kakaós masszát.
  9. Tegyük az előmelegített sütőbe 180 fokon, és 20 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját. (18 percnél lehet egy hústűvel ellenőrizni, hogy ragad, vagy nem ragad a tészta, ha ragad a tészta, tovább sütjük 20 percig.

*Fontos a fenti sorrendet betartani a piskótatészta készítésnél, mert így könnyű és laza lesz a piskótánk.

Közben elkészítjük a krémet. A csokoládé pudingot a tejjel elkészítjük, sűrűre felfőzzük. Nem cukrozzuk.  Ha langyosra hűlt, akkor belekeverjük a mascarpone-t és utána a nutellát. Jól összekeverjük.

Amikor a piskóta kihűlt, kiszedjük a tortaformából, és középen kettévágjuk egy éles késsel. A nutellás krémmel megkenjük.

Elkészítjük a mázat. Vízgőz felett, az apróra tördelt csokoládét egy tálban felolvasztjuk, ha félig megolvadt hozzáadjuk az olajat. Ha teljesen híg állagú a csokoládé, akkor a tortára öntjük, és szépen egyenletesen elkenjük. Dekor cukorkával díszíthetjük. A hűtőbe tesszük dermedésig.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »