Amerika kedvence, de nemcsak az övék, a mienké is. 🙂
Ennek nagyon nehéz ellenállni!
Az USA-ban is a falatozókban, egyre-másra sütik ezt a finomságot. 🙂 Szóval érdemes elkészíteni, mert isteni finom. Te is élvezd ezt a finom falatokat, az enyhén csípősségével tuti téged is levesz a lábadról, ebédre, vacsira vagy akár vendégvárónak is megállja a helyét, érdemes kipróbálni. 🙂
Baconbe tekert sült krumpli/jalapeno paprikával töltve és mangós chili szósszal gluténmentes recept
Hozzávalók:
800 g burgonya
40 g vaj vagy margarin
2 db tojássárgája
1 csipet reszelt vagy *őrölt szerecsendió
1 mk *ötbors durvára darált fűszer
1 mk *Himalája só
50 g Bio tönköly fehér búzaliszt vagy 40 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék és 10 g rizsliszt
1-2 csomag bacon – szeletelve
1 üveg ecetes jalapeno paprika
*mangós chili szósz – vagy házi sajtszósz (receptet lentebb találod), reszelt sajt a díszítéshez
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Baconbe tekert sült krumpli, jalapeno paprikával töltve recept
Elkészítés:
Készítsük el a burgonyás alaptésztát.
A burgonyát megmossuk, és enyhén sós vízben, héjában puhára főzzük. Leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk, aztán meghámozzuk, és felvágjuk kockára.
Tegyük egy serpenyőbe és pirítsuk meg, nemcsak az íze miatt szükséges a pirítás, hanem kisül belőle a víz is. Ezt követően, összetörjük krumplinyomóval és hozzáadjuk a tojás sárgát, lisztet, vajat és jól összedolgozzuk.
A burgonyamasszát 2 ujjnyi vastag kerek lappá nyújtjuk, és cikkekre vágjuk. Mindegyik cikkből meglisztezett kezünkkel hosszú rudat sodrunk. Egy tálcára lefektetjük a bacon szeleteket, rátesszük az előzőleg, elkészített burgonya masszát, melyet előzőleg henger alakúvá formáztunk.
Ezt követően, szorosan mellé/úgymond a krumpli elejére/egy kicsit alá, rácsusszantunk egy jalapeno szeletelt paprikát, és feltekerjük. Rögzíthetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy ne essen szét.
Ha készen vagyunk, tegyük félre. Hevítsünk fel kókusz olajat, és süssük meg a baconos krumplis falatkákat. Ha kész, szedjük papírszalvétára, és tálaljunk hozzá mangós chili szószt.
Ha épp nincsen otthon mangós chili szósz, nem gond, készíthetünk hozzá sajtmártást, vagy csak egyszerűen szórjuk meg forrón, reszelt sajttal a tetejét és tálalhatjuk is.
Sajtszósz receptet, az alábbi linkre kattintva olvashatod:
Házi sajtszósz
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: