5 lépésben, mert ennyire könnyű elkészíteni. 🙂
Gyors, egyszerű és elronthatatlan, az íze mennyei… 🙂
A nutella és a sajttorta rajongók odáig lesznek érte, meg vissza az tuti.
Ezt a családi finomságot a lányom készítette, egy kicsit több nutellát tett rá, úgy kedvesen és édesen megszaladt a keze, 🙂 mint a lent leírtak, de így is nagyon finom volt, fogadjátok szeretettel. 🙂 Érdemes ezt a sütit egy nappal előtte elkészíteni, hiszen dermedésig állni kell a hűtőben.
Ez tényleg kényeztetés felsőfokon, mert pikk-pakk elfogyott az ünnepek alatt, 🙂 és mindenki hiányolja azóta is, hogy úgy enne még egy szeletet megint belőle. 🙂
Nutellás sajttorta recept – gluténmentes
Krém:
750 g mascarpone
250 g cukor – gyümölcscukorral is helyettesíthető
5 db tojás
2 ek Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható
1 ek rizsliszt itt – Sparban is kapható
(aki nem gluténérzékeny, az használhat 3 ek Bio tönköly fehér búzalisztet)
2 csomag vaníliás cukor
1 kis doboz natúr joghurt
1 kis üveg nutella
Házi csokoládés nutellával is elkészíthető, mely elkészítését, itt találjátok.
Sütemény alapja:
250 g gluténmentes keksz itt és itt vagy aki nem gluténérzékeny “győri édes zab falatok” keksz – darálva
200 g vaj
Nutellás sajttorta
elkészítése:
1. A krémet csak összekevered egy mixerrel.
2. Az sütemény aljához, a megolvasztott vajat összegyúrod a keksszel és egy kerek tortaforma aljára nyomkodod.
3. 200 fokon 5 percig sütöd.
4. Majd a krémet ráöntöd és még 40 percig 160 fokon sütöd. Érdemes néha rá nézni, nehogy leégjen. Az idő ugyanis sütőfüggő is.
Ezután hagyod kihűlni.
5. A tetejére, olvaszd fel háromnegyed üvegnyi nutellát a mikroba, keverj hozzá egy kis tejszín, és öntsd a sajttorta tetejére.
Tedd egy éjszakára a hűtőbe. És másnap lehet falatozni belőle.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza