Narancsos brownie
Hozzávalók:
(a recept dupla adag)
20 dkg jó minőségű 70-85 % étcsokoládé
20 dkg fehér tönköly liszt
20 dkg kókusz cukor
4 dkg cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor
4 tk neszkávé
2 ek langyos víz
4 db közepes tojás
2 db narancs leve
2 dl semleges ízű olaj
Díszítéshez:
porcukor
reszelt narancshéj
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt. Egy sütőpapírral kibélelünk egy közepes nagyságú tepsit, és tegyük félre.
Az étcsokoládét apró darabokra vágjuk, és beleszórjuk egy keverőtálba. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, kakaóport és a sütőport.
Egy másik tálba feloldjuk a neszkávét 2 ek langyos vízben, hozzákeverjük a tojásokat, beleöntjük a narancslevet és belecsurgatjuk az olajat, kézi habverővel simára keverjük az egészet.
A sűrű, tojásos, kávés, narancsos olajos masszát fakanállal összedolgozzuk, a kakaós, sütőporos, csokoládédarabkás liszttel. A kész tésztát a kivajazott, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy tortaformába simítjuk, és 18-20 perc alatt az előmelegített sütőben megsütjük.
Ha kész, a tepsiben hagyjuk kihűlni. Tányérra szeleteljük, porcukorral és reszelt narancshéjjal díszítve kínáljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza