Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Dupla sajtos tekercs…

Igazi vendégváró, ünnepi sós süti, de persze hétvégén a család is örülni fog neki, ha elkészíted… 🙂

 

Dupla sajtos tekercs

 

A kétféle sajt szinte megbabonázza, egyszerűen kihagyhatatlan, kerül-fordul az ember és mindig rágcsálja ezt a sajtos tekercset, persze addig amíg el nem fogy. Szinte függőséget okoz… 🙂 Én szóltam…

 

Dupla sajtos tekercs1

Ezt a finomságot a lányom készítette nekünk az ünnepekre, és hát persze, hogy rájártunk, mint maci a mézre 🙂 miért is ne tettük volna, hiszen annyira finom, és eteti magát… 🙂 Szóval könnyedsége és egyszerűsége miatt, még a kezdők is elkezdhetik, sőt kiváló gyerekeknek iskolába uzsira, tízóraira is elkészíteni… 🙂

 

Dupla sajtos tekercs2

Dupla sajtos tekercs
Hozzávalók (tészta):
50 dkg Bio tönköly búza  fehérliszt
25 dkg margarin – szobahőmérsékletű
225 g 20 %-os tejföl
2 db tojássárgája – L méret
1,5 csomag sütőpor
4 kk *Himalája só

Töltelékhez:
20 dkg teavaj – szobahőmérsékletű
10 dkg trappista sajt – reszelve
10 dkg karaván füstölt sajt – reszelve

Tetejére:
1 db tojásfehérje

Dupla sajtos tekercs3

Elkészítés:
Egy tálban a tészta hozzávalóit kézzel alaposan összedolgozzuk, majd három egyenlő nagyságú cipóvá formázzuk.

Egy kis tálban a kétféle reszelt sajtot és a szobahőmérsékletű vajat jól összedolgozzuk.

Dupla sajtos tekercs4

Enyhén lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mind a hármat egymás után),  majd bekenjük az egész tésztát vékonyan a töltelékkel, és szorosan, mint a bejglit feltekerjük.

A töltött tészta rudakat folpackba tekerve 3-4 órányira, (de egy egész éjszakára is lehet), a hűtőbe tesszük pihenni.

Dupla sajtos tekercs5

A tepsibe sütőpapírt teszünk, a deszkára tett kicsomagolt rudakat nagyon éles késsel vékonyan felszeleteljük, és a tepsibe tesszük, majd megkenjük a tetejüket tojásfehérjével, és a sütőben 180 fokon arany barnára sütjük, kivesszük, kínálhatjuk családunknak, vendégeinknek.

Dupla sajtos tekercs7

Pár napig is eláll a süti, lefedve, persze ha el nem kapkodják előtte. 🙂 Kívülről kicsit ropogós, belül puha.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!