Dupla sajtos tekercs
Hozzávalók (tészta):
50 dkg Bio tönköly búza fehérliszt
25 dkg margarin – szobahőmérsékletű
225 g 20 %-os tejföl
2 db tojássárgája – L méret
1,5 csomag sütőpor
4 kk *Himalája só
Töltelékhez:
20 dkg teavaj – szobahőmérsékletű
10 dkg trappista sajt – reszelve
10 dkg karaván füstölt sajt – reszelve
Tetejére:
1 db tojásfehérje
Elkészítés:
Egy tálban a tészta hozzávalóit kézzel alaposan összedolgozzuk, majd három egyenlő nagyságú cipóvá formázzuk.
Egy kis tálban a kétféle reszelt sajtot és a szobahőmérsékletű vajat jól összedolgozzuk.
Enyhén lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mind a hármat egymás után), majd bekenjük az egész tésztát vékonyan a töltelékkel, és szorosan, mint a bejglit feltekerjük.
A töltött tészta rudakat folpackba tekerve 3-4 órányira, (de egy egész éjszakára is lehet), a hűtőbe tesszük pihenni.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, a deszkára tett kicsomagolt rudakat nagyon éles késsel vékonyan felszeleteljük, és a tepsibe tesszük, majd megkenjük a tetejüket tojásfehérjével, és a sütőben 180 fokon arany barnára sütjük, kivesszük, kínálhatjuk családunknak, vendégeinknek.
Pár napig is eláll a süti, lefedve, persze ha el nem kapkodják előtte. 🙂 Kívülről kicsit ropogós, belül puha.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza