Mézes/chilis csirke saslik – roppanós jégsalátával…

Egyedien klasszikus, nemcsak ínyenceknek…

A rohanó hétköznapok ínycsiklandozó, villámgyors vacsorája, de akár ebédre is elkészíthető 30 perc alatt…

A nyár egyik legkedveltebb ételei a faszénen sült grillen készült finomságok. De minek várni addig, a finom nyári falatokat nem kell nélkülöznünk, sütőben, grillen is bátran elkészítheted…

 

Biztos vagyok benne, hogy ez az egyszerű, de nagyszerű finomság, a kedvenced lesz. Könnyű, de laktató étel. Az eredmény pedig tökéletes… és mennyeien finom falatok… 🙂

 



Mézes/chilis csirke saslik – salátával


Hozzávalók:

1 kg csirke apró hús – vagy pulyka

Pác:

3 ek *szójaszósz

1 kk *szecsuani bors mozsárban összetört

2 ek méz

1 ek extra szűz olívaolaj

1 db lime leve

3 gerezd fokhagyma – átnyomva

1 tk *Sriracha chili szósz – extra csípős

1 csipet *chili pehely

2 ek durva darált koriander

 

zöldpaprika – kockára vágva

Kalifornia paprika – kockára vágva

paradicsom – félbe vágva

vöröshagyma – lila hagyma – vastag karikára vágva

*Himalája só

 

Saláta:

jégsaláta

extra szűz olíva olaj

lime leve

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/

 

Elkészítés:

Ha bambusz nyársunk van, akkor áztassuk a botokat vízbe, legalább 5 percig. 

Egy kis tálban keverjük össze a fenti pác hozzávalókat. Alaposan keverjük össze. Beletesszük, a kockára vágott húst, és egy éjszakán keresztül pácoljuk. Vagy minimum 1 órát.

A darabolt húst húzzuk a nyársra rétegezve, közéje a nagyobb darabokra vágott zöldpaprikát, kaliforniai paprikát, hagymát, paradicsomot. Sózzuk meg minden oldalát. Grill sütőben, közepes tűzön kb. 6-8 perc oldalanként süssük.

Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, zöldhagymával és egy kis borssal, és lime gerezdek kíséretében, jégsalátával kínáljuk.

*Tipp: A sütőben is megsüthetjük, a sütőrácson, kb. 30 perc, viszont ebben az esetben a sütő aljára, sütő lemezt vagy tepsit helyezzünk, amibe lecsöpögni tud a sült hús szaftja. Viszont itt is forgatni kell többször. Érdemes a maradék páclével időközönként locsolgatni, és egy kis olívaolajjal. Másik megoldás, ha alufóliába csomagoljuk, ráöntjük a maradék páclevet, és kb. 20 perc letelte után levesszük a fóliát, és úgy süssük tovább ropogósra a húst.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Érdekesség:

A nyílt tűzön, nyárson sült hús, az emberiség legelső hővel kezelt étele. A saslik formájában megtestesült változata Oroszországban a kaukázusi népek közvetítésével terjedt el, akik főként kecskét, juhféléket és bárányt tenyésztettek. A kaukázusi saslik ősrégi eredetű étel, bárányhúsból készült, nyárson sütve, faszénparázs felett forgatva, ezekből készültek a legnépszerűbb ételeik. Ma már sertésből, marhából, sőt pulykahúsból, csirkéből is készítik. Máig igen nagy kultusza van a rostélyon és nyárson sütésnek. Az egész világot meghódította. A saslik magyarosított neve a rablóhús. Forrás: Wikipedia

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »