BBQ sült oldalas/vegyes káposztasalátával…

Aki nem próbálta, az ki ne hagyja! A pokoli energia, ahol magad, magad vagy, mert igazán csak otthon lehet belőle jóízűen cupákolni… 🙂

BBQ sült oldalas-vegyes káposztasalátával0 

Ez már legendásan élvezetes, egyszerűen imádom az oldalast, mert sokféleképpen el lehet készíteni, és mindig tuti finom lesz… 🙂

 BBQ sült oldalas-vegyes káposztasalátával1

BBQ sült oldalas/vegyes káposztasalátával

Hozzávalók:

1 kg húsos sertésoldalas – a hentesnél fel is lehet daraboltatni



Páclé:


1 kk ötbors fűszer

2 db csillagánizs

2 kk *Himalája só

2 kk édes kömény

3 gerezd fokhagyma

1 nagy fej hagyma – félbe vágva

BBQ szósz:

2 db nagy vöröshagyma – fél karikára vastagara szeletelve

150 ml pikáns ketchup

150 ml „Heinz” paradicsom ketchup

5 ek Agavé szirup – (aki cukorral szeretné elkészíteni, az kb. 2-3 ek tegyen bele)

1 kk édeskömény és 1 db csillagánizs mozsárban összetörve, így az őrölt fűszerkeverékből ½ kk tegyünk a lábasba.

1½ chili paprika – kimagozva, felvágva

1 ek sötét szójaszósz

1 ek világos szójaszósz

150 ml víz

Vegyes káposztasaláta:

½ fejes káposzta – vékonyra vágva/szeletelve

1 db alma – vékony fél karikára vágva

1 db körte – vékony fél karikára vágva

2 db lilahagyma – fél vékony karikára vágva

5 db kisebb sárgarépa – reszelve

1 kk * Himalája só

Káposztasaláta öntet:

1 nagy tejföl

1 ek mustár

1 ek Agavé szirup

½ citrom leve – ízlés szerint

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/



Elkészítés:

A sertésoldalast megmossuk, és leszárítjuk, ezt követően a csont mellett felvagdossuk. Majd egy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amely ellepi. A páclé hozzávalóival fűszerezzük, és fedő alatt addig főzzük, amíg majdnem, hogy lejön a csontról a hús. Ezt követően tepsibe tesszük a húst, és a BBQ szósszal leöntjük, és megforgatjuk benne. Sütőbe tesszük, közepes hőfokon, ropogósra sütjük.

 

Amíg fő a hús a páclében, addig készítsük el BBQ szószt és a káposztasalátát:

BBQ szósz hozzávalóit tegyük egy lábasba, keverjük össze és főzzük alacsony hőfokon kb. 30-40 percig, időnként megkevergetve, akkor jó, amikor sűrű a szósz. Ha elkészült, tegyük egy turmixba és keverjük össze, jó simára. Ha kész tegyük félre.

káposztasaláta hozzávalóit, vágjuk fel. A káposztát tegyük egy tálba külön és sózzuk be, jó nyomkodjuk össze a kezünkkel, hogy a rostok egy kicsit megtörjenek. Hagyjuk pihenni legalább fél órát. A többi hozzávalót pedig egy másik tálba felvágva tegyük bele. Ezt követően csavarjuk ki a káposztát, sós levére nincsen szükségünk, kiönthetjük. Majd a kicsavart káposztát, tegyük a sárgarépás/gyümölcsös tálba és keverjük össze.

Készítsük el a káposztasaláta öntetet, a citrom levét az agavé -val, mustárral keverjük össze és adagoljuk fokozatosan hozzá a tejfölt és keverjük simára. Ezt követően öntsük a káposztasalátára és keverjük össze. Tegyük a hűtőben, hogy összeérjen.

Ha megfőtt a hús a páclében, akkor kenjük be a BBQ szósszal, és a maradékot is öntsük rá, és fólia nélkül közepes hőfokon, 10-20 percig süssük, (nekem 20 perc kellett a gázsütőmön), akkor jó, amikor a máz rásült, vigyázva, azért, hogy nehogy megégjen.

Ha készen vagyunk mindennel, akkor már csak a tálalás marad.

Egy tányérra halmozzuk a vegyes káposztasalátát és mellé tálaljuk a BBQ sült oldalast, szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »