Jó kis magyaros ízek netovábbja kíméletesen, ahogyan én csinálom… 🙂
Sok dolog nincs vele, inkább a sütőben tölti az idejét, és már is egy kis finomság kerül az asztalra a családnak…
Termelőtől vettem ezt az isteni finom hurkát és sütni való kolbászt. Megsütöttem isteni finom lett… 🙂
Hiszen ki ne szeretné a jó magyar disznótorost, szaftos, ropogós finomságát, legalább egyszer egy évben 🙂 mennyei burgonya variáció kíséretében. Egyszerűen ellenállhatatlan…
Sokan említették már, hogy nekik kipukkan a hurka-kolbász, én elhoztam nektek, az én elkészítési tippemet, nekem így nem durran ki. Ez a disznótoros nem megterhelő a gyomornak, mert kókuszzsírban sütjük, és ha kész lecsöpögtetjük. Próbáljátok ki, megéri… 🙂
Sült hurka-kolbász/sajtos fokhagymás burgonyával és salátával
Hozzávalók:
1 szál sütni való házi májas hurka
1 szál sütni való házi véres hurka
2 szál sütni való házi kolbász
2 ek kókuszzsír
Köret:
10 szem sütni való burgonya – egészben
só
kis vaj
2 gerezd fokhagyma – átnyomva
10 dkg sajt – reszelve
Saláta:
kaliforniai paprika
paradicsom
kígyó uborka
Díszítéshez:
újhagyma – apróra vágva
Elkészítés:
Megmossuk a hurkát, kolbászt, vagy 5-15 percre vízbe áztassuk. Ez azért kell, mert egy idő után kiszárad a külső része. Ha készen van, akkor tepsibe helyezzük, egy hústűvel 3-4 helyen a hurkát és a kolbászt megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedjen szét. kb. 1,5 dl vizet öntünk rá még és rátesszük a hurka, kolbász tetejére a kókuszzsírt.
A megmosott burgonyát bevagdossuk, úgy hogy az alját ne vágjuk szét, csak háromnegyedig. Ha készen vagyunk, akkor tegyük egy másik tepsibe és sózzuk meg a köztes részeknél is, és pici vaj darabkát elhelyezzük a krumpli tetejére. Ha készen vagyunk, a tepsibe öntsünk kb. 1 dl vizet.
Mindkettőt egyszerre kezdjük sütni 160 fokon, előmelegített sütőben, lassú sütés mellett, a hurkának kb. 30-45 perc, a kolbásznak 50 perc sütési idő kell. A burgonyának kb. 40-50 perc, ez attól függ, milyen nagyságúak.
Fél időnél óvatosan megforgatjuk a hurkát és a kolbászt, így mindkét oldala ropogósra sül. A hurkát, amikor lejárt az idő kiemeljük egy tányérra, és a kolbászt tovább sütjük. Ha kész kiemeljük a kolbászt és lecsöpögtetjük.
A maradék zsiradékot leszűrjük és későbbiekben finom zsíros kenyérrel és zöldhagymával elfogyaszthatjuk. 🙂 és mivel kókuszzsírt használtunk hozzá, ezért kíméletes a gyomornak…
A krumplit ellenőrizzük hústűvel, hogy megpuhult, mielőtt kész lenne, fokhagymás reszelt sajtot szórunk a tetejére, akkor jó, ha szépen rásült a sajt.
Ha kész tálalásnál a hurkát, kolbászt megszórjuk apróra vágott újhagymával, salátának paradicsom, paprika és uborkát adunk, és a sajtos-fokhagymás sült burgonyát.
Vagy krumplipürét készítünk hozzá és savanyúsággal tálaljuk. Ki, amit szeretne a családban, de lehet köretként mind kétfélét elkészíteni.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: