Sült hurka-kolbász/sajtos fokhagymás burgonyával és salátával…

Jó kis magyaros ízek netovábbja kíméletesen, ahogyan én csinálom… 🙂

 

 

Sok dolog nincs vele, inkább a sütőben tölti az idejét, és már is egy kis finomság kerül az asztalra a családnak…

Termelőtől vettem ezt az isteni finom hurkát és sütni való kolbászt. Megsütöttem isteni finom lett… 🙂

 

 

Hiszen ki ne szeretné a jó magyar disznótorost, szaftos, ropogós finomságát, legalább egyszer egy évben 🙂 mennyei burgonya variáció kíséretében. Egyszerűen ellenállhatatlan…

Sokan említették már, hogy nekik kipukkan a hurka-kolbász, én elhoztam nektek, az én elkészítési tippemet, nekem így nem durran ki. Ez a disznótoros nem megterhelő a gyomornak, mert kókuszzsírban sütjük, és ha kész lecsöpögtetjük. Próbáljátok ki, megéri… 🙂

 



Sült hurka-kolbász/sajtos fokhagymás burgonyával és salátával

Hozzávalók:


1 szál sütni való házi májas hurka

1 szál sütni való házi véres hurka

2 szál sütni való házi kolbász

2 ek kókuszzsír

Köret:

10 szem sütni való burgonya – egészben



kis vaj

2 gerezd fokhagyma – átnyomva

10 dkg sajt – reszelve

Saláta:

kaliforniai paprika

paradicsom

kígyó uborka

Díszítéshez:

újhagyma – apróra vágva

 

Elkészítés:

Megmossuk a hurkát, kolbászt, vagy 5-15 percre vízbe áztassuk. Ez azért kell, mert egy idő után kiszárad a külső része. Ha készen van, akkor tepsibe helyezzük, egy hústűvel 3-4 helyen a hurkát és a kolbászt megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedjen szét. kb. 1,5 dl vizet öntünk rá még és rátesszük a hurka, kolbász tetejére a kókuszzsírt.

A megmosott burgonyát bevagdossuk, úgy hogy az alját ne vágjuk szét, csak háromnegyedig. Ha készen vagyunk, akkor tegyük egy másik tepsibe és sózzuk meg a köztes részeknél is, és pici vaj darabkát elhelyezzük a krumpli tetejére. Ha készen vagyunk, a tepsibe öntsünk kb. 1 dl vizet.

 

Mindkettőt egyszerre kezdjük sütni 160 fokon, előmelegített sütőben, lassú sütés mellett, a hurkának kb. 30-45 perc, a kolbásznak 50 perc sütési idő kell. A burgonyának kb. 40-50 perc, ez attól függ, milyen nagyságúak.

Fél időnél óvatosan megforgatjuk a hurkát és a kolbászt, így mindkét oldala ropogósra sül. A hurkát, amikor lejárt az idő kiemeljük egy tányérra, és a kolbászt tovább sütjük. Ha kész kiemeljük a kolbászt és lecsöpögtetjük.

A maradék zsiradékot leszűrjük és későbbiekben finom zsíros kenyérrel és zöldhagymával elfogyaszthatjuk. 🙂 és mivel kókuszzsírt használtunk hozzá, ezért kíméletes a gyomornak…

A krumplit ellenőrizzük hústűvel, hogy megpuhult, mielőtt kész lenne, fokhagymás reszelt sajtot szórunk a tetejére, akkor jó, ha szépen rásült a sajt.

Ha kész tálalásnál a hurkát, kolbászt megszórjuk apróra vágott újhagymával, salátának paradicsom, paprika és uborkát adunk, és a sajtos-fokhagymás sült burgonyát.

Vagy krumplipürét készítünk hozzá és savanyúsággal tálaljuk. Ki, amit szeretne a családban, de lehet köretként mind kétfélét elkészíteni.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »