Minden, ami házi, az a legfinomabb csemege…
Még sehol sem volt a Meki, amikor is a Nagyi már ezt a sajtos sonkaroló finomságot készítette nekünk. Gyorsan elkészíthető, egyszerű és nem utolsó sorban finom is… akár vacsorára önmagával, vagy salátával kiváló. És merem állítani, hogy jobb és egészségesebb, mint a Mekis rolók, úgy hogy ha gyerkőcöknek készíted, és sült burgonyát sütsz hozzá, majonézzel kínálod, szinte el lesznek ájulva tőle, az tuti, hogy mindet befalják… 🙂 de még a felnőttek is szívesen falatozzák, mert finom és úgy eteti magát, sőt vendégvárónak is kiváló választás a sajtos sonkatekercsek… 🙂 Én a saját alapanyagomból készítettem, de az alaprecept a Nagyié… 🙂
Sajttal/sárgarépával töltött rántott sonkatekercsek
Hozzávalók:
20 szelet sonka
1 tömlős krémsajt
10 dkg sajt – reszelve
1 db kisebb sárgarépa – reszelve
1 db zöldhagyma – apróra vágva vagy snidling
őrölt ötbors
kókuszolaj a sütéshez
panírozáshoz: Bio tönkölybúza fehér liszt, tojás és panko zsemlemorzsa
Elkészítés:
A sajtot, sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a tömlős krémsajtot, az apróra vágott zöldhagymát vagy snidlinget, ízlés szerint borsozzuk, és elkeverjük.
A sonkaszelet egyik végére, kiskanállal a sajtos masszából teszünk, és szorosan feltekerjük. A tekercseket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, és ismét tojás és zsemlemorzsába panírozzuk.
Ha kész, akkor a hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd nagyon forró olajban, hirtelen kisütjük. Annyi elég neki, amíg a panír aranysárga lesz, mintha rántott sajtot készítenénk. Salátával tálaljuk, de akár magába is fogyasztható.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: