Sziporkázó Mekis ízek, ahogyan a Nagyi csinálta…

Minden, ami házi, az a legfinomabb csemege…

 

Sajttal-sárgarépával töltött rántott sonkatekercsek

Még sehol sem volt a Meki, amikor is a Nagyi már ezt a sajtos sonkaroló finomságot készítette nekünk. Gyorsan elkészíthető, egyszerű és nem utolsó sorban finom is… akár vacsorára önmagával, vagy salátával kiváló. És merem állítani, hogy jobb és egészségesebb, mint a Mekis rolók, úgy hogy ha gyerkőcöknek készíted, és sült burgonyát sütsz hozzá, majonézzel kínálod, szinte el lesznek ájulva tőle, az tuti, hogy mindet befalják… 🙂 de még a felnőttek is szívesen falatozzák, mert finom és úgy eteti magát, sőt vendégvárónak is kiváló választás a sajtos sonkatekercsek… 🙂 Én a saját alapanyagomból készítettem, de az alaprecept a Nagyié… 🙂

 Sajttal-sárgarépával töltött rántott sonkatekercsek

Sajttal/sárgarépával töltött rántott sonkatekercsek

Hozzávalók:

20 szelet sonka

1 tömlős krémsajt

10 dkg sajt – reszelve

1 db kisebb sárgarépa – reszelve

1 db zöldhagyma – apróra vágva vagy snidling

őrölt ötbors

kókuszolaj a sütéshez

panírozáshoz: Bio tönkölybúza fehér liszt, tojás és panko zsemlemorzsa

 Sajttal-sárgarépával töltött rántott sonkatekercsek1

Elkészítés:

A sajtot, sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a tömlős krémsajtot, az apróra vágott zöldhagymát vagy snidlinget, ízlés szerint borsozzuk, és elkeverjük.

A sonkaszelet egyik végére, kiskanállal a sajtos masszából teszünk, és szorosan feltekerjük. A tekercseket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, és ismét tojás és zsemlemorzsába panírozzuk.

Ha kész, akkor a hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd nagyon forró olajban, hirtelen kisütjük. Annyi elég neki, amíg a panír aranysárga lesz, mintha rántott sajtot készítenénk. Salátával tálaljuk, de akár magába is fogyasztható.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »