Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Epres-joghurtos chia mag puding…

Az egészséges reggeli, vagy ha…, csak úgy…, vágysz valami finomságra… 🙂

 

Epres-joghurtos chia mag puding3

Ha rád tör hirtelen az éhség, akkor is jó választás, mindig legyen ilyen dugi finomság a hűtőben… 🙂

Epres-joghurtos chia mag puding4 

Sőt a délutáni nasit is kiválthatod vele…
Szóval van 5 perced?, akkor ezt, ki kell próbálnod, isteni finom, kihagyhatatlan, egészséges finomság… 🙂 és nem csak eperrel, hanem bármilyen friss gyümölccsel elkészíthető…

Epres-joghurtos chia mag puding6 

Ez az-az epres desszert, aminek a receptjéért könyörög majd a barátnőd… 🙂 könnyed, friss, hűvös, és nagyon epres. Egyszóval mosolyfakasztó… 🙂

 

Epres-joghurtos chia mag puding

Epres-joghurtos chia mag puding
Hozzávalók:
6 tk chia mag
1,5 dl 1,5%-os tej
0,5 dl görög joghurt
3 tk Agavé szirup – ízlés szerint, lehet több is, vagy méz
100 g friss eper – ízlés szerint akár lehet több is, kevesebb is

Díszítéshez:
eper, menta és reszelt mandula, vagy mandula pehely

 
Epres-joghurtos chia mag puding1

Elkészítés:
A chia magot mérjük ki, majd keverjük el a tejjel és a joghurttal.
Adjuk hozzá az agavé szirupot, vagy mézet és az egészet tegyük be a hűtőbe fél órára. Ezalatt a chia mag, megszívja magát és bezselésíti a joghurtos tejet.

 Epres-joghurtos chia mag puding2

A friss epret mossuk meg, majd egy turmix gép segítségével pürésítsük le, ha nem szeretjük az eper magját, akár át is szűrhetjük egy szitán keresztül.

Epres-joghurtos chia mag puding1 
Ezt követően rétegezzük, én egy jól bevált befőttes üvegbe készítettem el, de persze lehet poharakba is tölteni. Szóval az eperpürét tegyük egy pohár aljába, majd óvatosan kanalazzuk rá a chia pudingot, majd megint eper püré és chia puding, addig, amíg el nem fogy a hozzávaló.

Epres-joghurtos chia mag puding4

Az egészet tegyük be a hűtőbe másnap reggelig. Díszíthetjük eper szemekkel, mentával és serpenyőben pirított mandulával is.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!