Egyszerűségében nagyszerű, könnyű és finom kihagyhatatlan epres desszert… 🙂
Ebben a nagy melegben, igazán jól esik ez a hideg finomság… sőt ezzel elkápráztathatod a vendégeidet, vagy akár a családtagjaidat, és kényeztetheted magadat is… 🙂
Egyszerű elkészíteni, sőt kezdők is bátran hozzá foghatnak, és még a sütőt sem kell bekapcsolni, csak egy baj van ezzel a desszerttel: hamar elfogy… 🙂
Epres panna cotta
Hozzávalók:
1 dl zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os)
6 dl 30%-os habtejszín
4 lapnyi zselatin
10 dkg kristálycukor
lime és narancshéj
EPERÖNTET:
50 dkg eper
1 dl vörösbor
3 ek kanál cukor
Elkészítés:
Feltesszük a tejet és a tejszínt egy lábosba és hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk, közbe beletesszük a lime és a narancs csík hámozóval le faragott héját. Forrás után beletesszük a zselatint, amit közben megáztattunk vízben. Csomómentesen elkeverjük, és újra forraljuk.
Kis sütő tálkákba szétporciózzuk és hagyjuk hűlni egy kicsit.
Ezt követően, a hűtőbe tesszük kb. 5-6 órára. Míg ez dermed, addig megcsináljuk az eper öntetet.
Tálaláskor a késem élét végigfuttatom a panna cotta kis sütő tálkája fala és a puding széle mentén, majd egy tányért teszek a tetejére, és megordítom, így szépen ráhuppan a tányérra.
EPERÖNTET:
Egy kis lábosban karamellizáljuk a cukrot, beletesszük az epret, hozzáöntjük a bort, és kevés vizet (kb. 1 dl-t). Felforraljuk, habzásig, a habját eltávolítjuk egy szűrő lapát segítségével.
Mikor ez meg van, egy sűrű szűrőn átpasszírozzuk, hiszen sokan nem szeretik az eper magokat. Tálalásig állni hagyjuk.
Ezt az epres finomságot, kínálásánál a panna cotta tetejére ráhalmozzuk, egész szem eperrel, mentával és akár egy kis porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: