Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Epres panna cotta…

Egyszerűségében nagyszerű, könnyű és finom kihagyhatatlan epres desszert… 🙂

 

Epres panna cotta2

Ebben a nagy melegben, igazán jól esik ez a hideg finomság… sőt ezzel elkápráztathatod a vendégeidet, vagy akár a családtagjaidat, és kényeztetheted magadat is… 🙂

 

Epres panna cotta

Egyszerű elkészíteni, sőt kezdők is bátran hozzá foghatnak, és még a sütőt sem kell bekapcsolni, csak egy baj van ezzel a desszerttel: hamar elfogy… 🙂

 Epres panna cotta3


Epres panna cotta
Hozzávalók:
1 dl zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os)
6 dl 30%-os habtejszín
4 lapnyi zselatin
10 dkg kristálycukor
lime és narancshéj

EPERÖNTET:
50 dkg eper
1 dl vörösbor
3 ek kanál cukor

Epres panna cotta5
Elkészítés: 
Feltesszük a tejet és a tejszínt egy lábosba és hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk, közbe beletesszük a lime és a narancs csík hámozóval le faragott héját. Forrás után beletesszük a zselatint, amit közben megáztattunk vízben. Csomómentesen elkeverjük, és újra forraljuk.

Epres panna cotta7

Kis sütő tálkákba szétporciózzuk és hagyjuk hűlni egy kicsit.

Ezt követően, a hűtőbe tesszük kb. 5-6 órára. Míg ez dermed, addig megcsináljuk az eper öntetet.

Epres panna cotta1

Tálaláskor a késem élét végigfuttatom a panna cotta kis sütő tálkája fala és a puding széle mentén, majd egy tányért teszek a tetejére, és megordítom, így szépen ráhuppan a tányérra.

EPERÖNTET:
Egy kis lábosban karamellizáljuk a cukrot, beletesszük az epret, hozzáöntjük a bort, és kevés vizet (kb. 1 dl-t). Felforraljuk, habzásig, a habját eltávolítjuk egy szűrő lapát segítségével.

Epres panna cotta

 Mikor ez meg van, egy sűrű szűrőn átpasszírozzuk, hiszen sokan nem szeretik az eper magokat. Tálalásig állni hagyjuk.

Epres panna cotta2

Ezt az epres finomságot, kínálásánál a panna cotta tetejére ráhalmozzuk, egész szem eperrel, mentával és akár egy kis porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!