Epres panna cotta…

Egyszerűségében nagyszerű, könnyű és finom kihagyhatatlan epres desszert… 🙂

 

Ebben a nagy melegben, igazán jól esik ez a hideg finomság… sőt ezzel elkápráztathatod a vendégeidet, vagy akár a családtagjaidat, és kényeztetheted magadat is… 🙂

 

Egyszerű elkészíteni, sőt kezdők is bátran hozzá foghatnak, és még a sütőt sem kell bekapcsolni, csak egy baj van ezzel a desszerttel: hamar elfogy… 🙂

 



Epres panna cotta

Hozzávalók:

1 dl zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os)

6 dl 30%-os habtejszín

4 lapnyi zselatin

10 dkg kristálycukor

lime és narancshéj

EPERÖNTET:

50 dkg eper

1 dl vörösbor

3 ek kanál cukor



Elkészítés: 

Feltesszük a tejet és a tejszínt egy lábosba és hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk, közbe beletesszük a lime és a narancs csík hámozóval le faragott héját. Forrás után beletesszük a zselatint, amit közben megáztattunk vízben. Csomómentesen elkeverjük, és újra forraljuk.

Kis sütő tálkákba szétporciózzuk és hagyjuk hűlni egy kicsit.

Ezt követően, a hűtőbe tesszük kb. 5-6 órára. Míg ez dermed, addig megcsináljuk az eper öntetet.

Tálaláskor a késem élét végigfuttatom a panna cotta kis sütő tálkája fala és a puding széle mentén, majd egy tányért teszek a tetejére, és megordítom, így szépen ráhuppan a tányérra.

EPERÖNTET:

Egy kis lábosban karamellizáljuk a cukrot, beletesszük az epret, hozzáöntjük a bort, és kevés vizet (kb. 1 dl-t). Felforraljuk, habzásig, a habját eltávolítjuk egy szűrő lapát segítségével.

 Mikor ez meg van, egy sűrű szűrőn átpasszírozzuk, hiszen sokan nem szeretik az eper magokat. Tálalásig állni hagyjuk.

Ezt az epres finomságot, kínálásánál a panna cotta tetejére ráhalmozzuk, egész szem eperrel, mentával és akár egy kis porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »