Hideg kecskeméti barackkrémleves/desszertes pohárban tálalva…

A rekkenő hőségben igazi felfrissülést nyújt a hideg sör, fröccs, vagy éppen limonádé.

A legkülönfélébb gyümölcslevesekről pedig nem is beszélve, és annyira, de annyira finom, hogy akár egy desszertet is kiválthatsz vele…  🙂

Készítettem egy isteni hideg finomságot, melyet kezdők is bátran elkészíthetnek, csupán fél óra alatt… 🙂 Sőt, ez az őszibarack krémleves, szezonon kívül télen is elkészíthetjük, mondom azt is, hogy hogyan… úgy, hogy irány a konyha, vigyázz, kész, alkoss, és utána strandolj… 🙂



Hideg kecskeméti barackkrémleves/desszertes pohárban tálalva

Hozzávalók:

1,5 kg őszibarack – szezonon kívül (télen): 2-3 konzerv őszibarackbefőtt

½ citrom leve 

5-6 ek porcukor – a barack savanyúságától függően

50-100 ml tejszín – ki mennyire tejszínesen szereti

1 cent barackpálinka – ez elhagyható, főleg ha gyerekeknek készítjük

3 dl 100% rostos baracklé

2 dl 100%-os narancslé

egy csipet őrölt fahéj

1 csomag vaníliás cukor

Díszítés:

1 zacskó tejszín – habbá verve

1 maréknyi pirított mandula pehely, vagy egész mandula

menta levélkék

Elkészítés:

Az őszibarackot meghámozzuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Az őszibarack egy részét kis kockára vágjuk, ez lesz a díszítés, meghintjük egy kis porcukorral, és egy kis barackpálinkával, a hűtőszekrénybe helyezzük.

Utána turmixba daraboljuk a barackot, hozzá tesszük a vaníliás cukrot, citrom levét, őrölt fahéjat, és annyi levet öntünk hozzá, ami épp, hogy ellepi, ez lehet gyümölcslé baracklé és narancslé vegyesen (tehetünk bele egy pici barackpálinkát 1 cent, természetesen, ha nem gyerekeknek készül) és össze turmixoljuk, átszűrjük, tejszínnel dúsítjuk, elkeverjük, hűtjük.

Apróra vágott barackkal és tejszínhabbal desszertes pohárban kínáljuk. Megszórjuk, száraz serpenyőben pirított mandulahellyel vagy egész mandulával ráreszelve.

Télen, konzerv barackból készítjük, ilyenkor nem kell cukor, csak ha friss gyümölcsből készítjük, mivel ilyenkor a konzerv levével is hígítjuk, illetve annyi plusz folyadékkal, (hozzávalóknál leírtaknál: baracklé, narancslé, tejszín), ami által lágy krémes állagú leves kapunk, és csak bele a turmixba ugyanúgy összekever és készen is van… 🙂

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »