Francia csokoládétorta/mascarpone krémmel és friss bogyós gyümölccsel…

Egy ilyen süteményre nem lehet azt mondani, hogy nem kérek belőle… 🙂

Én ezt készítettem szülinapomra… 🙂

Francia csokoládétorta6

 

Ez egy igazi csokoládékülönlegesség. Méltó desszert egy menüsor végén. Finom és elegáns.

A világ legegyszerűbb csokoládétortája, amit bárki elkészíthet egy finom ebéd mellé és még azt is elárulom, hogy lisztmentes… 🙂 Ezt ki ne hagyd, Te is készítsd el…

 

Francia csokoládétorta2



Francia csokoládétorta/mascarpone krémmel és friss bogyós gyümölccsel

Hozzávalók:

250 g 70%-os étcsokoládé

250 g vaj

110 g porcukor

2 kk vanília aroma

5 db tojás

Mascarpone krém:

1 doboz mascarpone krém

2 db vaníliás cukor

1 dl tejszín

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük.

Tortaformákat kivajazzuk. (én több kisebb formába sütöttem). Egy tepsibe tesszük.

Ha ezzel elkészültünk, akkor vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, tegyük hozzá a vajat és az átszitált porcukrot. A masszát, ha felolvadt, keverjük simára és vegyük le a vízgőzről, majd keverjük hozzá a vanília aromát.

Az egész tojásokat tegyük egy tálba és egy robotgép segítségével magas fordulaton kb. 10 percig verjük habbá.  Ha hűlt egy kicsit a csokoládé, akkor keverjük hozzá a tojáshabot, és jól keverjük el.

A tészta masszát az előkészített sütőformákba öntjük. A tepsibe ujjnyi vastagon vizet öntünk köré, majd kb. 30 percig sütjük 180 C-on, nekem 20 perc sütés elég volt a gázsütőmön.

Ha megsült a francia csokoládétortánk, akkor vegyük ki a tepsiben lévő vízből, és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, körbevágjuk óvatosan a szélét és kiborítjuk egy tányérra. A mascarpone krémnél lévő hozzávalókat, keverjük össze egy tálban.  A vaníliás mascarpone krémmel kínáljuk a francia csokoládétortát és friss vegyes bogyós gyümölccsel, aki szeretné megszórhatja még porcukorral is.

*Ha nem kisebb több tortaformát használtok, mint én, akkor egy 20-22 cm-es lekapcsolható oldalú tortaformának az alsó lapját sütőpapírral lefedjük, és így fogatjuk bele a keretbe, majd a keretet kívülről alufóliába csomagoljuk, majd így tesszük a tepsibe, így nem fog beszivárogni a víz.

*Van úgy, hogy csak magam vagyok, és vágyom egy kis édességre, 🙂 akkor felezem a hozzávalóknál lévő alapanyagokat, ebben az esetben 3 egész tojást használok hozzá, és persze, hogy ilyenkor is jól jön a pite formácskáim, amibe sütőm… 🙂 és pikk-pakk készen is van ez az isteni finomság, ami mindig jól jön, főleg, ha csokiimádó vagy, mint én… 🙂

  

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

Egy kis videós segítség, Varga Gábor cukrásztól, ő is francia csokoládétortát készít:

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »