Csokis brownie kekszek
Hozzávalók:
Bögre=Cup mérőedény
Én ezekkel a mérőedényekkel szoktam méricskélni, jó hasznát lehet venni. 🙂 Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd nézni…
250 g vaj
2 bögre kókuszcukor vagy kristálycukor
3 dkg 70%-os étcsokoládé – olvasztott
3 db nagy tojás
1 ek vanília aroma vagy 1 db vanília rúd belseje
2 ½ bögre Bio tönköly fehérliszt – átszitáljuk
½ bögre cukrozatlan Holland kakaópor – átszitáljuk
2 ¼ kk szódabikarbóna
½ kk *Himalája só
1 tábla 70%-os étcsokoládé – darabokra vágva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, a vajat keverjük ki a cukorral, egy robotgép segítségével, majd, ha kihűlt egy kicsit már a csokoládé csorgassuk hozzá és keverjük össze.
Ezt követően egyesével adjuk hozzá a tojásokat és a vanília aromát.
Utána az átszitált kakaóporos lisztet, melyben elkeverjük előzőleg a szódabikarbónát és a sót.
Ezt követően a durva darabokra vágott étcsokoládét szórjuk a csokoládés masszához, és keverjük össze egy fakanál segítségével.
Ha elkészültünk kanalanként halmokat teszünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy fagyis kanál segítségével kb. 5 cm-es távolságra.
180 fokon 15 percig süssük, nekem a gázsütőmön 13 perc kellett.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza