Fűszeres natúr csirkemell/mandulás burgonyafánkkal és karamellizált meggyraguval…

A kis vörös csábító, nem csak gyönyörű, de isteni finom is!

 

Fűszeres natúr csirkemell-burgonyafánkkal és karamellizált meggyraguval

Egyszerűen nem lehet abbahagyni! Egy különleges, de mégis pofonegyszerű ebéd vagy vacsi ötlet… 🙂

Fűszeres natúr csirkemell-burgonyafánkkal és karamellizált meggyraguval7.

Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy pillanat alatt szó szerint kinyalják a tányért és mindent felfalnak… 🙂 Gyors és egyszerűen isteni, akár vendégvárónak is jó választás.

Ez is egy vizsgatételem volt a chef suliba, csak ott kacsamellel készítettük, viszont most a választásom a csirkemellre esett. Próbáljátok ki, isteni finom… 🙂

Fűszeres natúr csirkemell-burgonyafánkkal és karamellizált meggyraguval5.

Fűszeres natúr csirkemell/mandulás burgonyafánkkal és karamellizált meggyraguval

Fűszeres natúr csirkemell

Hozzávalók:

4 db csirkemell

*Himalája só – ízlés szerint

*ötbors fűszer durvára darált – ízlés szerint

kakukkfű – ízlés szerint

4 gerezd fokhagyma – átnyomott

1 dl olíva olaj

Burgonyafánk

30 dkg héjában főtt, hámozott, összetört burgonya

30 dkg liszt

2 tojás sárgája

1 dl langyos tej

2 dkg friss élesztő – belemorzsolni, nem kell felfuttatni

1 mk őrölt szerecsendió

1 mk *ötbors fűszer

1 kk *Himalája só

mandula pehely

kókuszolaj a sütéshez

Karamellizált meggyragu és redukció készítése:

40 dkg meggy – magozott

2 dl félédes vörösbor

2 dl víz

egy kisebb egész fahéj

1 db *csillagánizs

1 db citromhéja

3 db szegfűszeg

2 púpos ek cukor

kis darabka vaj

1 ek kukoricakeményítő és kb. 1 dl víz

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:

http://www.azsiabt.hu/



 Elkészítés:

A csirkemellet befűszerezzük, átnyomott fokhagyma melyet egy kis olíva olajba összekeverjük és bedörzsöljük a csirkehúst, utána só, bors, kakukkfűvel fűszerezzük, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd kevés kókuszzsiradékon, megpirítjuk. Ezt követően a csirkemellet még 8-10 percre előmelegített sütőbe készre sütjük, majd pihentetjük és szeletekre vágjuk. 



Héjában főtt burgonyát főzünk sós vízbe, utána lehűtjük, megpucoljuk, krumplinyomóval összetörjük és hagyjuk kihűlni. Majd hozzáadjuk a lisztet, élesztőt belemorzsoljuk, beletesszük a tejet, tojás sárgáját és fűszerezzük: só, bors, szerecsendió és közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd hűtőbe pihentetjük.

Ezt követően, bőven lisztezett felületen kb. ujjnyira nyújtjuk, 4-5 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, gombócokká formázzuk, majd mandulapehelybe megforgatjuk, és közepesen forró kókuszolajba, több részletben, mindkét oldalukat pár perc alatt megsütjük. Szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük. Frissen tálaljuk a fűszeres natúr csirkemellhez és a meggyraguhoz.



Készítsük el a karamellizált meggyraguhoz a redukciót. A bort, vizet, fahéjat, csillagánizst, citromhéjat, szegfűszeget, felforraljuk, és felére visszaforraljuk, majd leszűrjük.



A vajon karamellizálunk cukrot világosra, majd megforgatjuk benne a kimagozott meggyet, hozzá szűrjük a redukciót, és hozzá adunk egy kis vízben elkevert keményítőt. Felforraljuk és kész is van… 🙂



Tálalásnál a karamellizált meggyragut tesszük a tányérra, majd rá a szeletelt natúr fűszeres csirkemellet és mellé kínáljuk a mandulapehelyben kisütött burgonyafánkokat. Mentával díszítjük.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

Címkék:
Tovább a blogra »