Ha nehéz az ébredés az előző esti buli után, mert úgy jártunk, mint Bridget Jones a közkedvelt szinglihős, aki szerint minden normális ember bilibe logó fejjel józanodik. 🙂
És ha szerencséd van, nem kell rögtön másnap reggel zakatoló fejjel munkába indulnod, vagy ha épp ledöntött a lábadról valami gonoszabb vírus, és rakoncátlankodik a gyomrod.
És igen, ha már megtörtént a baj, így vagy úgy, nincs mit tenni, ki kell kúrálni magunkat, és ez tuti segíteni fog!
Csirkés zöldségleves, klasszikus megoldás bármiféle bajra, és minden étkezés jól indul, hiszen tele van vitaminnal, üde, sűrű, selymes és nagyon ízletes és egy tányértól is jóllaksz. 🙂
Minél zsengébb zöldségekből főzöd, annál finomabb lesz a csirke hússal gazdagított gyömbéres jérceleves. Egyszerű és élvezetes, melynek nincsen párja… Igazán lelket melengető… 🙂 Érdemes kipróbálnod, kezdőknek is bátran ajánlom. 🙂
Gyömbéres jérceleves zöldséggel és rizstésztával recept
Hozzávalók:
1 db egész jérce
Fűszerek:
*Himalája só
2 kk szemes *ötbors fűszer
2 db Bio húsleves kocka
2 gerezd fokhagyma
2 szem szegfűszeg
2 db babérlevél
½ mk őrölt kömény
2 csipet kakukkfű
1 kisebb chili paprika
Zöldségek:
2 szelet friss gyömbér
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db nagy karalábé
1 db zeller
10 dkg gomba
1 db nagy paradicsom
1 db nagy paprika
1 szál zöldhagyma
1 db vöröshagyma – (nem kell megpucolni, csak a külső sérült héját levenni, és félbevágjuk, majd megpirítjuk, nagyon jó ízt add a levesnek)
zeller zöld – (az egészet összekötve, beletesszük a levesbe)
petrezselyem – (szárát beletesszük összekötve, a leveleit apróra felvágjuk, és majd ezzel díszítjük a levesünket)
20 dkg zöldborsó
1 kisebb fej karfiol
1 csomag rizstészta
kókuszolaj
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Gyömbéres jérceleves zöldséggel recept
elkészítése:
Hideg vízben feltesszük a jércét főzni, tartalék lángon, úgy hogy ellepje. Amikor felforrt lehabozzuk, akár többször is, amennyi szükséges, utána befűszerezzük, és tovább főzzük tartalék lángon. Majd ezt követően a vöröshagymát vágjuk félbe, és a gázlapon pirítsuk meg, a félbevágott belső részét, majd dobjuk a levesbe. Ha nincs gázunk, akkor sütőbe süssük meg.
Megpucoljuk a zöldségeket, gombát is. Amikor kb. félig megfőtt a hús, akkor be zöldségeljük. Amikor már majdnem kész a leves, beletesszük a gombát és készre főzzük.
Amíg fő a leves, felforralunk sós, egy kis kókuszolajos (1 ek) vizet, lekapcsolva a hőt, beledobjuk a rizstésztát, és hagyjuk 1-2 percig, hogy megpuhuljon, utána leszűrjük (de nem kell leöblíteni) és 1 kk kókuszolajjal összekeverjük, és tegyük félre.
*Tipp: Következő lépésként, (ha nem friss karfiolt, hanem mirelit karfiolt és borsót használunk), akkor ½ kk sót, és egy nagy csipet cukrot teszünk egy forrásban lévő vízbe, egy szűrő segítségével belemártjuk a karfiolt (melyet előtte rózsáira szedünk), pár percig főzzük, legyen roppanós, utána a zöldborsóval is így járunk el. Külön tálkákba szedjük, majd ez is a leves betétünk lesz.
Ha kész a leves, állni hagyjuk minimum 15 percig. Utána leszűrjük, egy szűrő és egy géz segítségével, úgy, hogy egy merőkanál segítségével merjük át a szűrőbe a levest és ne öntsük, mert úgymond összetörik a leves.
A húst kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk és felszeleteljük csíkokra, vagy kockára. A zöldségeket is hasábokra, vagy kockára vágjuk.
Tálalásnál először a tányérba a rizstésztát tesszük, rá a zöldségekből mindegyikből egy kicsit, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és utána a levesből merítünk rá, nagyon óvatosan.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: