Egy igazi ínyencség, megspékelve egy kis málnával, amivel elkápráztathatod a családodat és a vendégeidet! Igazán egyszerű elkészíteni, de annál is egyszerűbb eltüntetni! Úgy jár rá az ember, mint maci a mézre… 🙂
Aki szigorú egészségtudatos életmódot követi, annak sem kell lemondania erről a csábító finomságról, mert az Élet arról szól, hogy Élvezd…, 🙂 csak salátával fogyasztva is kiváló egytálétel. Sőt kezdőknek is ajánlom, ezt nem lehet elrontani, annyira egyszerű, hogy szinte magától elkészül. Érdemes kipróbálni… 🙂
Málnás csirke szeletek/citromos vinaigrette salátával és steak burgonyával
Hozzávalók:
6 db csirkecombfilé vagy 2 db csirkemellfilé
kb. 200-300 g friss málna vagy fagyasztott
20 dkg csiperkegomba
*Himalája só
2 nagy csipetnyi fehérbors
2 gerezd nagyobb fokhagyma – átnyomva
1 db kisebb vöröshagyma
1 db nagyobb zöldhagyma szárával együtt
kb. 5-6 ek kókuszolaj
csirke alaplé
egy jó nagy löttyintésnyi fehérbor
Citromos vinaigrette öntet:
3 ek olíva olaj
½ kk citromhéj
3 ek citrom leve
egy csipet *Himalája só és őrölt *ötbors fűszer
Vegyes saláta:
jégsaláta
paradicsom
zöldhagyma
lila hagyma
fehér retek
uborka
Steak burgonya:
1 kg parázs burgonya
*sült burgonya-szerecsendióval fűszerkeverék
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Készítsük el a citromos vinaigrette öntetet, a hozzávalóknál lévő alapanyagokat, egy kisebb befőttes üvegbe tesszük, és jól összerázzuk. Tálalásnál mindenki önt a salátára, amennyit szeretne. 🙂
A burgonyát tegyük fel sós vízbe és főzzük meg, de nem teljesen. Szűrjük le és tegyük hideg vízbe, hogy kihűljön. Majd, megint szűrjük le, hagyjuk megszáradni. Ha teljesen kihűlt, vágjuk félbe, aztán negyedbe, majd forró kókuszzsírban süssük arany barnára. Ha elkészült, még forrón, szórjuk meg sült burgonya-szerecsendió fűszerkeverékkel.
A saláta hozzávalóit összevágjuk, az uborkát és a retket – egy zöldséghámozó segítségével -, csíkokat szelünk, a hagymákat vékony karikára vágjuk, a paradicsomot pedig kockára. Keverjük össze a saláta hozzávalóit egy tálba, a citromos vinaigrette öntetet, tálalásnál szervírozzuk.
A csirkemellet vagy csirkecombfilét, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe kókuszolajat hevítünk, és a csirkehús mindkét oldalát, arany barnára pirítjuk, hogy kérge legyen rajta. Ezt követően, tányérra szedjük a húst egy és beletesszük az apróra vágott hagymákat, melyet megpirítunk, közbe hozzáadjuk a fokhagymát, még összepirítjuk és felöntjük csirke alaplével.
*Tipp: Én, amikor húslevest, vagy zöldséglevest, vagy csontlevest főzök, mindig úgy készítem, hogy tudjak eltenni a fagyasztóba, a lé részéből, és ilyenkor jó hasznát tudom venni. Én úgy szoktam eltenni, hogy megtöltök egy üres fél literes üdítős flakont. Beteszem a fagyasztóba, és amikor már megfagyott, akkor felvágom, kb. 3 részre üvegestül, lefejtem róla az műanyag részt, és bezacskózom. Így könnyebben elfér a fagyasztómba. 🙂 De ha esetleg nincs ilyen otthon alaplé, akkor egy liter vízbe, oldjunk fel egy húsleves kockát.
Visszatérve a málnás csirkeszeleteinkhez, tehát ott tartottunk, hogy felöntöttük alaplével. Adjunk hozzá, még egy jó nagy löttyintés fehérbort is. Jól összeforraljuk, majd beletesszük az előzőekben félretett, kérgére sült csirkehúsunkat, és lefedjük egy kb. 3 percre, majd levesszük a fedőt, és tovább főzzük, de már nem kell sok idő neki, amire megpuhult a hús.
Ezt követően, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig még főzzük, majd dobjunk bele egy pici darabka vajat, és ha ez elolvadt, már készen is vagyunk.
A hőt lekapcsoljuk és hozzáadjuk a málnát. Összerázzuk, ne keverjük, mert összetörik a málna. Ha nincs szezonja a friss málnának, a mirelit/fagyasztott málna is jó.
Tálalásnál, a málnás csirkeszeletek mellé kínáljuk a salátát, a citromos vinaigrette öntettel és mellé a steak burgonyát.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: