Mediterrán ételek és egyéb finomságok...

Fitness desszert 5 perc alatt: Sárgadinnyés-joghurthab…

Nyár, gyümölcs és egy könnyed finom desszert, mely nem igényel nagyobb oda figyelést, és 5 perc alatt készen is van. Ennél egyszerűbben, gyorsabban már nem is lehetne… 🙂

 

Sárgadinnyés joghurthab

Elő a retro habszifonokkal, ha nincs, érdemes beszerezni… 🙂 Ha hidegen szeretnénk, ha ellen tudunk állni neki és nem kanalazzuk be gyorsan, akkor pedig még 30 percet vesz igénybe. Ha még nem próbáltad, itt az ideje, isteni finom… 🙂

 

Sárgadinnyés joghurthab4

Sárgadinnyés joghurthab
Hozzávalók:
1 db sárgadinnye jól lehűtve – ebből 100 g sárgadinnye püré kell
250 g görög joghurt
50 ml tejszín
¼ lime leve
20 g cukor – vagy édesítő: por vagy folyékony – ízlés szerint, aki akarja, de elhagyható
habszifon + 2 db habpatron

Sárgadinnyés joghurthab1

Elkészítés:
A sárgadinnyét kimagozzuk, a húsát eltávolítjuk a héjától.

A fele gyümölcsöt vágjuk apróbb kockára, és tegyük egy üvegpohár aljára, és tegyük a hűtőbe. Tegyünk félre gyümölcsöt a díszítéshez is.

A sárgadinnye egy részét, turmixba tesszük, és jól összekeverjük, a lényeg 100 g pürét kapjunk. Egy finom szűrön, szűrjük át, hogy ne legyen benne rostdarab. Tegyük félre.

Sárgadinnyés joghurthab2

Ezt követően a többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, (ha szükséges cukor/édesítőszer, hogy felolvadjon), és adjuk hozzá a jól össze turmixolt gyümölcs pépet. Keverjük el.

Ha készen vagyunk, öntsük a habszifonba, és engedjünk bele 2 db habpatront, egymást követően. Tegyük a hűtőbe fél órára.

Sárgadinnyés joghurthab5

Ha letelt az idő, akkor a sárgadinnyés joghurthabot, az előzőekben elkészített pohárban lévő gyümölcs szeletekre nyomjuk rá, a tetejét is díszítsük sárgadinnye darabokkal.

*Tipp: 
A habszifont túltölteni nem szabadegy fél literes szifon 4 dl folyékony anyagot vesz fel. Vannak olyan sűrű állagú krémek, töltelékek, melyekhez akár két patront is fel kell használnunk. Ezt érdemes kitapasztalni.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!