Nyár, gyümölcs és egy könnyed finom desszert, mely nem igényel nagyobb oda figyelést, és 5 perc alatt készen is van. Ennél egyszerűbben, gyorsabban már nem is lehetne… 🙂
Elő a retro habszifonokkal, ha nincs, érdemes beszerezni… 🙂 Ha hidegen szeretnénk, ha ellen tudunk állni neki és nem kanalazzuk be gyorsan, akkor pedig még 30 percet vesz igénybe. Ha még nem próbáltad, itt az ideje, isteni finom… 🙂
Sárgadinnyés joghurthab
Hozzávalók:
1 db sárgadinnye jól lehűtve – ebből 100 g sárgadinnye püré kell
250 g görög joghurt
50 ml tejszín
¼ lime leve
20 g cukor – vagy édesítő: por vagy folyékony – ízlés szerint, aki akarja, de elhagyható
habszifon + 2 db habpatron
Elkészítés:
A sárgadinnyét kimagozzuk, a húsát eltávolítjuk a héjától.
A fele gyümölcsöt vágjuk apróbb kockára, és tegyük egy üvegpohár aljára, és tegyük a hűtőbe. Tegyünk félre gyümölcsöt a díszítéshez is.
A sárgadinnye egy részét, turmixba tesszük, és jól összekeverjük, a lényeg 100 g pürét kapjunk. Egy finom szűrön, szűrjük át, hogy ne legyen benne rostdarab. Tegyük félre.
Ezt követően a többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, (ha szükséges cukor/édesítőszer, hogy felolvadjon), és adjuk hozzá a jól össze turmixolt gyümölcs pépet. Keverjük el.
Ha készen vagyunk, öntsük a habszifonba, és engedjünk bele 2 db habpatront, egymást követően. Tegyük a hűtőbe fél órára.
Ha letelt az idő, akkor a sárgadinnyés joghurthabot, az előzőekben elkészített pohárban lévő gyümölcs szeletekre nyomjuk rá, a tetejét is díszítsük sárgadinnye darabokkal.
*Tipp:
A habszifont túltölteni nem szabad, egy fél literes szifon 4 dl folyékony anyagot vesz fel. Vannak olyan sűrű állagú krémek, töltelékek, melyekhez akár két patront is fel kell használnunk. Ezt érdemes kitapasztalni.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: