Ti is szeretitek a görög salátát?
Könnyű kis vacsi egy nehéz nap végén… 🙂
Ez nálam a favorit, rohanó hétköznapok villámgyors vacsorája, de akár ebédre is kiváló választás…
Egy percig se csüggedj, ha kevés az időd, mindenre van megoldás… 🙂
Ez az örök kedvencem, ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád, már pediglen enni kell, de ha nincs túl sok időm, mindig ezt a recept ötletemet veszem elő. Érdemes kipróbálni, mert isteni finom… 🙂
Kezdőknek is ajánlom…
Édes-chili szószos csirkemell szeletek/görögsalátával
Hozzávalók:
6 db csirkemell
Fűszerek:
1 kk *egész kömény
½ kk *egész szegfűbors
1 kk *kakukkfű
1 kk *egész koriander
1 kk egész *ötbors fűszer
1 kk *barbecue chilis Dallas fűszerkeverék – Ázsiai boltban lehet kapni
1 dl extra szűz olíva olaj
Sütéshez:
kókuszzsír
*édes-chili szósz
http://www.azsiabt.hu/termekek/chilisz%C3%B3sz/edes-chili-csirkehez-pt-3442/3442
Görög salátához:
kígyó uborka
paradicsom
lila hagyma
fekete olívabogyó
krémfehérsajt/vagy feta sajt
jégsaláta
paprika vagy kaliforniai paprika
Görög salátához öntet:
1½ dl extra szűz olíva olaj
1 dl *vörösborecet
½ kk dijoni mustár
1 kk *oregáno
1 kk *Himalája só
½ kk őrölt *ötbors fűszer
2 gerezd fokhagyma – átnyomva/összetörve
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
A csirkemelleket, áztassuk be tejbe kb. 10-15 percre, így puha marad a hús. Ezt követően öntsük le róla a tejet, és itassuk le róla egy konyhakendővel, vagy papírtörlővel a nedvességet. Tegyük félre.
Addig készítsük el a saláta öntetet, a fenti hozzávalókat tegyük egy kisebb befőttes üvegbe és keverjük össze. Majd öntsük egy kiöntőbe, vagy műanyag flakonba és tegyük a hűtőbe.
És akkor most térjünk vissza a csirke mellekhez. A fenti fűszereket, törjük össze egy mozsárba, vagy fűszerdarálóba daráljuk meg, és ezzel ízesítsük, szórjuk/dörzsöljük be a húst.
Ha készen van, öntsük rá az olíva olajat és tegyük vissza a hűtőbe, minimum 10-15 percre. Vagy előtte nap is befűszerezhetjük a csirkemelleket… 🙂
Majd egy serpenyőbe, vagy wokba süssük ki a bepácolt csirkemell szeleteket egy kevés kókuszzsírban. Ha megsültek a csirkeszeletek, akkor szedjük tányérra és egy ecset segítségével, kenjük meg mindkét oldalát, édes-chili szósszal.
Amíg hűsöl a csirkemell a hűtőben, készítsük el a görög salátát.
A saláta hozzávalóit vágjuk fel: uborkát, paradicsomot, paprikát és a feta sajtot kockára, lila hagymát vékony szeletekre, olíva bogyót félbe, jégsalátát szeletekre.
A görög salátát tegyük egy tányérra és rá az elkészült édes-chili szószos csirkemell szeleteket.
Az öntetet össze lehet keverni előtte a salátával, hogy az ízek átjárják, de lehet külön is kínálni, és mindenki annyit tesz rá, amennyit szeretne… 🙂 Ha ebédre készítjük, és munkába is visszük magunkkal, akkor érdemes nem rátenni az öntetet, hanem külön vinni magunkkal a salátát és a szószt.
Kukoricás lepénykenyeret is kínálhatunk hozzá, isteni finom, itt találod hozzá a receptet:
https://mediterran.cafeblog.hu/2016/08/17/irany-mexiko-kukoricas-lime-lepenykenyer-glutenmentes/
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: